Osmanlı’nın insanlık dışı “Avrat Pazarı ” şimdi Irak, Suriye ve Arabistan’da.
Read morePazar kültürü ne demek?
Pazar kültürü dış odaklılığı, rekabetçiliği ve verimliliği vurgulayan ancak durağan ve kontrol yönü de bulunan örgütsel ortamları ifade eder (Berrio, 2003; Pennington vd., 2003). Pazar kültürünün olduğu örgütlerde her birey kişisel çıkarlarının peşinden koşmak durumundadır.
Read moreEskiden insanların alışverişini yaptıkları çarşı ve pazarlara ne denir?
Antika pazarı, antika olan veya ileride antika olma ihtimali bulunan eşyaların satıldığı pazarlardır. Araba pazarı, genelde pazar günleri açılan, ikinci el araçların satımının yapıldığı pazarlardır. Genelde arabasını satmak veya takas etmek isteyenlerin bulunduğu pazarlara galericilerin de geldiği görülmektedir.
Read moreAvrat pazarı nedir?
Cariyelerin satıldığı pazar . Kadınların öteberi sattıkları pazar yeri.
Read moreEski Türkçede pazar ne demek?
Eski Türkçede adı “Birinç Kün” idi. Bu, bugünkü dilde “Birinci Gün” olmalıdır. Anadolu’da bu gün için “girey” ya da “girâ” dendiği olur.
Read morePazar nedir tarih?
Pazar ya da piyasa, ekonomide her türlü mal ve hizmetin alınıp satıldığı veya takas yoluyla el değiştirdiği yer olarak tanımlanmaktadır. Buna göre, semt pazarları, borsalar, fuar, sergi ve panayırlar, farklı ülkeler ile kişi veya kuruluşlar arasındaki değiş-tokuş faaliyetine konu olan alanlar pazarı oluşturur.
Read morePazar günü neden mübarektir?
Birinci gün Sebti Püritenlerin zamanından beri İngilizce konuşan Protestanların çoğu, pek çok Roma Katoliği ve bazı Ortodoks mezheplerinin mensupları gibi, “Rabb’in Günü ”nü (yani Pazar ) “Sebt”le özdeşleştirmektedir; bu gün Mesih’in dirilişi anısına tutulmakta ve çoğunlukla Efkaristiya’yla birlikte kutlanmaktadır.
Read more