Disiplin amirleri uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını soruşturmanın tamamlandığı günden itibaren (son savunmanın ya da dosyanın ceza vermeye yetkili makama teslim edildiği tarih) 15 gün içinde vermek zorundadırlar.
Read moreÖğretmen disiplin soruşturması nasıl yapılır?
Disiplin soruşturması , disiplin amiri tarafından bir soruşturmacı (muhakkik) görevlendirilmesi ile başlar. Soruşturmacının soruşturmasını yürüttüğü memura eşit veya daha üst bir görevde bulunması zorunludur. Soruşturmacı; Disiplin amirinin disiplin cezası verme yetkisi dışında bütün yetkilerine sahiptir.
Read moreÖğretmene özel hayatından dolayı disiplin cezası verilebilir mi?
Özel hayat , kişinin kendine özgü yaşamı, yaşama tarzı, kendisini ilgilendiren tutum ve davranışları olarak tanımlanmaktadır. Bu özelliğinden dolayı hem ulusal hem de uluslararası düzeyde korunması amaçlanmıştır.
Read moreÖğretmenler hangi kanuna göre ceza alır?
İş lenen disiplin suçunun mahiyeti ve derecesine göre verilebilecek cezalar şunlardır: 1) İhtar, 2) Tevbih, 3) Ders ücretlerinin kesilmesi, 4) Maaş kesilmesi 5) Kıdem indirilmesi 6) Derece indirilmesi, 7) İstifa etmiş sayılmak, 8) Meslekten çıkarılmak.
Read moreÖğretmen disiplin cezaları nelerdir?
DİSİPLİN CEZASI TÜRLERİ Devlet memurlarına eylemlerinin ağırlığına göre; uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma cezaları verilmektedir.
Read moreÖğretmenin aldığı ceza nereye işlenir?
Disiplin cezaları memurun özlük dosyasına işlenir . Uyarma cezasının uygulanmasından 5 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini istenebilir.
Read moreOkul müdürü öğretmene uyarı cezası verebilir mi?
1) Uyarı, kınama ve aylıktan kesme cezaları disiplin amirleri (okul müdürü ) tarafından verilir. 2)Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ise, görevlinin bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra atamaya yetkili amirler tarafından (İl- ilçe Mem) verilebilmektedir.
Read more