Tüketici -marka özdeşleşmesi Lam (2010) tarafından “tüketicinin marka ile ilgili algıladığı değerin ve duyguların psikolojik olarak tüketicide aidiyet yaratması” olarak tanımlanmıştır. Bu tanımlardan hareketle tüketici -marka özdeşleşmesini tüketici ve işletme açısından 2 boyutta inceleyebiliriz.1 May 2019
Read moreMarka kavramı hangi boyut veya boyutlardan meydana gelmektedir?
Markadan algılanan kalite, marka sadakati, marka ismi farkındalığı ve marka çağrışımları marka değerini oluşturan boyutlar olarak tespit edilmiştir.
Read moreHangi strateji kişisel marka adı ve bütünleştirici ürün grubu adlarının avantajlarının birleştirilmesinden oluşturulmuş bir stratejidir?
Kişisel Ürün Adı Stratejisi : Bu strateji , kişisel marka adı ve bütünleştirici ürün grubu adlarının avantajlarının birleştirilmesinden oluşturulmuş bir stratejidir . Netleşmiş ürün imajının, ticari firma adıyla bütünleştirilmesiyle oluşturulmaktadır.
Read moreMarka kişiliği ve kimliği nedir?
Marka kimliği ; markayı tanımlayan görsel göstergelerin oluşturduğu bir bütündür. Markanın logosu, amblemi, tipografisi, renkleri, sloganı, ambalajları, tasarımları ve tümünün birbiriyle uyumu ve tutarlılığı marka kimliğini oluşturur.
Read moreMarka değerini oluşturan unsurlar nelerdir?
Marka Değerini Oluşturan Unsurlar
Read moreMarka imajı nelere bağlıdır?
Logo, slogan, estik ve görsel çalışmalar ve iletişim dili burada önemlidir. Marka imajı ise yukarıda da belirttiğimiz gibi tüketicilerin sizi nasıl gördüğüdür. Logo, slogan, görsel ve iletişim dilinizin dışarıdan nasıl algılandığı imajınızı etkilemektedir.
Read moreMarka imajı ve kimliği nedir?
Marka kimliği , sizin markanızın diğerleri tarafından nasıl görünmesini istediğiniz üzerine yaptığınız çalışmalardır. Logo, slogan, estik ve görsel çalışmalar ve iletişim dili burada önemlidir. Marka imajı ise yukarıda da belirttiğimiz gibi tüketicilerin sizi nasıl gördüğüdür.
Read more