2.Kısa Dönem : Üretimde bazı girdilerin değiştirilebildiği (değişken girdiler ) bazılarınınise değiştirilemediği (sabıt girdiler ) dönemdir. Bu dönemde Üreticinin mevcut Üretim ölçeği içerisinde Üretim miktarını artırıp azaltma şansı vardır.
Read moreEş ürün eğrilerinin özellikleri nedir?
Eş ürün Eğrilerinin Özellikleri Eş ürün eğrisi üzerindeki her noktada çıktı düzeyi aynıdır. Orijinden uzaklaştıkça eş ürün eğrisi daha yüksek çıktı düzeyini ifade eder. Eş ürün eğrileri birbirlerini ve eksenleri kesmezler. Eş ürün eğrileri negatif eğimlidir.
Read moreTC Q nedir?
Tam rekabet piyasasında bir firmanın arzını maliyeti belirler. Bir firmanın maliyeti ise toplam maliyet veya marjinal maliyet fonksiyonları aracılığıyla ifade edilebilir. Firma q birim üretim yaptığı anda karşı karşıya kalacağı maliyeti toplam maliyet fonksiyonu TC (q ) gösterir.
Read moreIktisatta marjinal ürün nedir?
Bir işletmenin marjinal ürünü , şirkete yerleştirilen ek girdilerin bir sonucu olarak yaratılan ek çıktıdır. Aynı zamanda marjinal fiziksel ürün veya MPP olarak da adlandırılır.
Read moreIktisatta mu ne demek?
Tekelci Rekabet Piyasasında Kısa Dönem Dengesi: Tekelci rekabetçi firma marjinal gelirin(MR ),marjinal maliyete(MC) eşit olduğu düzeyde karını maksimize eder.
Read moreMarjinal girdi nedir?
Marjinal ürün veya marjinal fiziksel üretkenlik, ekonomide ve özellikle neoklasik ekonomide bir girdinin (üretim faktörü), belirli bir girdiden bir birim daha kullanılmasından kaynaklanan çıktıdaki değişikliktir (örneğin, bir firmanın emeği olduğunda çıktıdaki değişiklik) diğer girdilerin miktarlarının sabit tutulduğu …
Read more