Boşanma davasında tarafların telefon görüşmelerinin ve kısa mesaj (sms) içeriklerinin kaydını talep etme, geçmişe ait kayıtların mahkemeye getirtilmesini isteme gibi bir durumu mevcut hukuk sistemimiz uyarınca mümkün görülmemektedir.
Read moreBoşanmada Ağır Kusur nedir?
Eşlerden birinin akıl hastalığına tutulması Eşlerden birinin diğerine karşı; fiziksel, ekonomik, psikolojik veya cinsel şiddet uygulaması Eşlerden birinin diğerine karşı sadakat yükümlülüğüne aykırı davranması Eşlerden birinin diğerine karşı evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerine aykırı davranması
Read moreGeçmişe dönük telefon konuşmaları çıkar mı?
HTS kayıtlarında geçmişe dönük olan kayıtların çıkartılması operatörlere göre değişiyor. Genel telefon operatörleri 5 yıl boyunca HTS verilerini saklayabiliyor. HTS raporu ya da HTS kayıtları ortalama olarak 7 ile 30 gün arasında çıkmaktadır.
Read moreOperatörleri telefon kayıtlarını ne kadar süre saklanıyor?
TİB Başkanı Şimşek de, “Yönetmeliğe göre, GSM operatörleri kayıtları 1 yıl saklar. 1 yıldan fazla saklarsa da cezası yok.
Read moreTelefon konuşmaları saklanıyor mu?
Telefon görüşmeleri ve arama kayıtları yasal olarak ve kayıtlı veri olarak GSM ile Telekomünikasyon şirketleri tarafından tutulmaktadır. Telefon görüşmesi ve arama kaydı ihtiyacı olan kişiler yasal yollar ya da kuruluş tarafından bunu temin edebilirler.
Read moreDavada WhatsApp kayıtları istenir mi?
Kişiler örneğin Whatsapp üzerinden eşin üçüncü kişilerle olan konuşma içeriklerini elde edemezler. Ancak GSM operatörleri üzerinden bir kısım iletişim kayıtlarının tespitini Mahkemeden isteyebilirler. Mahkeme de uygun görürse, ilgili GSM operatöründen bu kayıtları isteyebilir.
Read moreBoşanma davasında WhatsApp kayıtları kaç yıl geriye dönük?
Boşanma Davasında Mesaj Dökümleri ve Telefon Kayıtları Ancak bu kayıtlar telefon görüşmelerinin içeriğini oluşturmayacaktır. Boşanmada telefon kayıtları süre, tarih, saat gibi bilgilerden ibaret olacaktır. Operatörler 5 yıl süreyle geçmişe dönük telefon kayıtlarını tutmakla yükümlüdür.
Read more