3213 Sayılı Maden Kanunu’nda yapılan tanımlamaya göre Maden Ruhsatı madenlerin aranması ve işletilmesi için yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde Genel Müdürlükçe (MAPEG) verilen belgedir. … Maden ruhsatları ; arama ruhsatı ve işletme ruhsatı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.
Read moreKimler maden ruhsatı alabilir?
vatandaşlarına, madencilik yapabileceği statüsünde yazılı Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiliği haiz şirketlere, bu hususta yetkisi bulunan kamu iktisadi teşebbüsleri ile müesseseleri, bağlı ortaklıkları ve iştirakleri ile diğer kamu kurum, kuruluş ve idarelerine mali yeterliliği bulunanlar …
Read moreMaden Hakları Nelerdir?
Maden Hakları : (Değişik:14/2/2019-7164/5 md.) Madenlerin aranması, bulunması, görünür rezervinin geliştirilmesi ve işletilebilmesi için verilen izinler ve maden yataklarının bulunmasına yardımcı olanlara tanınan maddî imkânlar.4 Haz 1985
Read moreMadenlerde devlet hakkı oranı nedir?
Devlet Hakkı , maden sahalarında yapılan üretimin satışı sırasında devlete ödenen bir pay olarak tanımlanıyor. 4’üncü Grup Madenlerde devlet hakkı halen yüzde 4 olarak alınıyor. Yapılan bu değişiklikle birlikte, karar kapsamındaki madenlerin devlet hakları da yüzde 25 artırılarak yüzde 4’ten yüzde 5’e çıkarılmış oldu.
Read moreKaç grup maden vardır?
Maden Kanununun 2. Maddesinde, madenler toplam altı grup olarak belirlenmiş ve ruhsatlandırılmasında da bu gruplar esas alınmıştır.
Read moreRuhsat sahibince işletme ruhsatı yürürlük tarihinden itibaren ne kadar süre içerisinde 7 nci madde izinlerinin genel müdürlüğe verilmesi halinde idari para cezası uygulanmaz?
Ruhsat sahibince , işletme ruhsatı yürürlük tarihinden itibaren üç yıl içinde 7 nci maddeye göre alınması gerekli olan çevresel etki değerlendirme kararı, mülkiyet izni, işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile Genel Müdürlüğün kayıtlarına işlenmiş alanlar ile ilgili izinlerin Genel Müdürlüğe verilmesini müteakip, işletme …
Read more