Maden ruhsatı ne kadar?

MADEN RUHSATI – İŞLETME 3.270 TL işletme ruhsat harcı, 19.620 TL işletme teminatı 272 TL teknik Nez.harcı, 190 TL Oda işlem ücreti MADEN İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2 ÇED OLUMLU BELGESİ PTD İnceleme harcı 2.000TL Ancak ÇED Gerekli Değildir belgesi için Proje Tanıtım Dosyası hazırlamak 7.500-10.000 TL arasındadır.

Read more

Taş ocağı ruhsatını kim verir?

Maden ruhsat sahibi, izin için valiliğe müracaat ettiğini üç aylık süre içinde Genel Müdürlüğe bildirir. Genel Müdürlük izin taleplerinde gerekli koordinasyonu sağlar. Üç ay içinde maden ruhsat sahibinin izin için başvuruyu yapmaması halinde ruhsatın teminatı irat kaydedilir.

Read more

Maden arama iznini kim verir?

Maden ruhsatları Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Maden ruhsatları 3213 sayılı maden kanununa göre 6 ana grupta aşağıdaki şekilde gruplandırılmıştır. a) İnşaat ile yol yapımında kullanılan ve tabiatta doğal olarak bulunan kum ve çakıl.

Read more

3 grup madenler nelerdir?

III . Grup Madenler ; III . Grup madenler Deniz, göl, kaynak suyundan elde edilecek eriyik halde bulunan tuzlar, karbondioksit (CO2) gazı (jeotermal, doğal gaz ve petrollü alanlar hariç) Hidrojen Sülfür (7/3 /1954 tarihli ve 6326 sayılı Petrol Kanunu hükümleri mahfuz kalmak kaydıyla).

Read more

2 grup madenler nelerdir?

2 . Grup madenler . a) Kalsit, Dolomit, Kalker, Granit, Andezit, Bazalt gibi kayaçlardan agrega, hazır beton ve asfalt yapılarak kullanılan kayaçlar. b) Mermer, Traverten, Granit, Andezit, Bazalt gibi blok olarak üretilen taşlar ile dekoratif amaçla kullanılan doğal taşlar.

Read more