Grup madenlere arama sertifikası almak için Genel Müdürlüğe müracaat yapılır. Müracaatın işletme talep harcı ile yapılması zorunlu olup, müracaatlarda öncelik hakkı esastır. I b ve II a Grubu müracaatlarda talep edilen alanın müsait olan kısmı müracaat tarihinde müracaat edene bildirilir.
Read moreTaş ocağı ruhsatını kim verir?
Maden ruhsat sahibi, izin için valiliğe müracaat ettiğini üç aylık süre içinde Genel Müdürlüğe bildirir. Genel Müdürlük izin taleplerinde gerekli koordinasyonu sağlar. Üç ay içinde maden ruhsat sahibinin izin için başvuruyu yapmaması halinde ruhsatın teminatı irat kaydedilir.
Read moreMaden hakkı nedir?
“Maden hakkına ” (Bergrecht, mineral right) gelince; maden bulunan ya da aranacak gayrimenkul ile ilgili, ilk müracaat (takaddüm), ihbar, arama (jeolojik ve jeofizik etütler, sondaj yapma), buluculuk, ön işletme ve işletme ruhsatından doğan haklar bütününden oluşan bir kavramdır (Maden Kanunu m.5; m.3; Maden Kanunu’nun …
Read moreArazimde maden çıkarsa ne olur?
Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan esaslara göre, bir arazide maden ve doğalgaz olması halinde, bu arazi kamulaştırılabileceği gibi; taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre kiraya da verilebiliyor.
Read moreMaden arama ruhsatı kaç para?
Cevap: Müracaat harcı olarak 1466,40 TL. yatırılması gerekir. Soru: Arama ruhsatı /sertifika talep harcı nerelere yatırılır. Cevap: Arama ruhsatı /sertifika talep harcı vergi dairelerine, ya da Genel Müdürlüğümüzde bulunan banka şubesine yatırılır.
Read moreMaden ruhsatını kim verir?
Maden ruhsatları Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Maden ruhsatları 3213 sayılı maden kanununa göre 6 ana grupta aşağıdaki şekilde gruplandırılmıştır. a) İnşaat ile yol yapımında kullanılan ve tabiatta doğal olarak bulunan kum ve çakıl.
Read moreMaden Kanunu 7 madde izinleri nelerdir?
Alınması gereken temel izinler ; ÇED Belgesi, Mülkiyet İzni, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ile varsa Maden İşleri Genel Müdürlüğünün kayıtlarına işlenmiş özel alanlar ile ilgili izinlerdir. İzinlerin işletme ruhsatı alınmasından itibaren üç yıl içinde tamamlanması gerekmektedir.
Read more