Prestij fiyatlandırma nedir dediğimizde, bir ürün veya hizmetin yüksek kalite veya lüks iletilmesi için yüksek bir fiyat tutmayı içeren bir pazarlama stratejisidir. Düşük fiyatlar hedef tüketiciler tarafından düşük kaliteye çevrilebildiğinden, genellikle yüksek kaliteli ürünler için kullanılan bir tekniktir.
Read more9.99 neden?
Örneğin, ürünün fiyatını 100 TL olarak belirlemek yerine, 99,99 TL yazmak ve virgülün sağındaki 99 rakamını daha küçük puntoyla yazmak, tüketicinin ürünü ucuz olarak değerlemesini sağlıyor. Ürün fiyatından yalnızca 1 kuruş eksiltilerek tüketicinin 3 haneli değil 2 haneli bir bedel ödeyeceği algısı yaratılıyor.9 May 2019
Read moreFiyatlar neden 99 ile biter?
grafik şunu ifade etmektedir: genel olarak, 0,99 ile biten fiyattan satılan bir ürün, bir sent ya da 1 kuruş daha yüksek fiyattan satılan aynı ürüne göre daha yüksek satış oranlarına sahiptir. virgülden sonraki sağ rakam 9 ise fiyatların algılanmasında bir büyü olduğu açık.
Read moreIndirimli fiyatlama nedir?
İndirimli fiyatlandırma stratejisi satılan bir ürüne indirim tanımlayarak ürünün satılmasını kolaylaştıran bir fiyatlandırma stratejisidir. Genellikle indirimli olarak satılan ürünlerde firmalar çok kar elde etmemektedir fakat indirimli fiyatlandırma kâr marjı yüksek olan ürünlerin satışını kolaylaştırmaktadır.
Read moreÜrün fiyatları neden Küsüratlı?
Örneğin, ürünün fiyatını 100 TL olarak belirlemek yerine, 99,99 TL yazmak ve virgülün sağındaki 99 rakamını daha küçük puntoyla yazmak, tüketicinin ürünü ucuz olarak değerlemesini sağlıyor. Ürün fiyatından yalnızca 1 kuruş eksiltilerek tüketicinin 3 haneli değil 2 haneli bir bedel ödeyeceği algısı yaratılıyor.
Read morePsikolojik fiyat nedir?
Psikolojik fiyatlandırma, ürünlerdeki bazı fiyatlandırmaların tüketiclerde daha büyük bir psikolojik algı oluşturduğuna dayanan bir fiyatlandırma ve/ya pazarlama stratejisidir.22 Tem 2016
Read moreKüsüratlı fiyat nedir?
Küsüratlı (kalanlı) fiyatlandırma, mamulün esas fiyatı daha önce açıklanan usullerden biriyle belirlendikten sonra bu fiyatı yuvarlak olarak almayıp, onun hemen altındaki küsürlü rakamın benimsenmesi taktiğidir.
Read more