Profesyonel bir email hesabından gelen mailller, Gmail, Yandex, Yahoo gibi hesaplara nazaran daha çok ciddiye alınır ve güven verir. Genel kabul gören email formatı ise adınız.soyadınız@kurumsalisim şeklindedir. Böylelikle daha kolay bulunur ve ulaşılır olursunuz.
Read moreKendini tanıtma maili nasıl yazılır?
Konu satırına konuyu anlaşılır bir şekilde yaz. Alıcı, e-postayı açmadan önce onun konusu hakkında bir fikir edinmeli. Aynı zamanda konuyu kısa tut çünkü konu satırına uzun bir şeyler yazarsan okuyan kişi sıkılabilir. Kendini tanıtma e-postası yazarken “Tanıtma – Ad ve Soyad ” yazmak gayet uygun olur.
Read moreMailde bilginize nasıl yazılır?
Hitap kısmından sonra kendinizi kısaca tanıtmalı ve e-postayı niçin yazdığınızı ifade etmelisiniz. sunarım./ Rica ederim. Sonra “Saygılarımla” yada “İyi çalışmalar dilerim.” ifadeleri eklenir. Üst kişilere: “Bilgilerinize arz ederim/edilmiştir.
Read moreHocaya mail sonuna ne yazılır?
Mailinizi göndermeden önce son kez kontrol edin. Artık mailinizin sonuna geldiniz. Maili “Saygılarımla” ifadesi ile bitirebilirsiniz.
Read moreIş mailine nasıl başlanır?
Muhatabınızı selamlayarak başlayınız; “Önce selam, sonra kelam” düsturunca muhatabınızı selamlayarak mailinize başlayınız. Samimiyet derecenize ve mailin içeriğine paralel hal hatır sorunuz. Tabi resmi yazışmaları ve şirket içi ast üst dengesini bunun dışında tutmanızı şiddetle tavsiye ederim.10 Kas 2017
Read moreKurumsal maile nasıl başlanır?
Kurumsal e-posta formatı konu satırıyla başlar . E-mail ‘in ne hakkında olduğunu kısaca özetlemek için kullanılır. Konu içeriği ile bağlantılı aynı zamanda kısa ve açık olmalıdır. İnsanların neredeyse %70’i e-mailleri kullanılan konu satırına göre spam olarak algılanıyor.13 Ara 2021
Read moreIş için mail nasıl yazılır?
E-posta İle İş Başvurusu Yapmak İçin İpuçları
Read more