Kişi ve toplum yapısına zarar veren her çeşit eğlence haramdır. Bu eğlenceleri düzenlemek, yapıldığı yerde bulunmak da haramdır. Mesela, insanı farz olan ibâdetlerden veya dünyevi geçim işlerinden alıkoyan, insana yalan yahut çirkin huy alıştırmaya sebep olan her çeşit oyun ve eğlence haramdır.
Read moreIslami düğün nasıl yapılır?
Haram olmayan isteklerin düğünde gerçekleştirilmesinde de bir sakınca yoktur. – Düğüne katılacak olan davetlilerin gönlü hoş tutulmaya özen gösterilmeli. – İmkan varsa kadınlar ve erkekler ayrı olmak üzere yemekli düğün yapılabilir.
Read moreDüğün yapmak sünnet mi?
Düğüne davet edilen kişinin davete icabet etmesi vâciptir. Bunun farz-ı ayın veya farz-ı kifâye olduğunu söyleyen âlimler de vardır. Hz. Peygamber’den, bu tür davete icâbeti emreden çeşitli hadisler nakledilmiştir.
Read morePeygamber Efendimiz düğünlerde nelere dikkat ederdi?
Peygamber (s.a.v.) sadece düğünlerde değil, bazı bayram ve sportif gösterilerde de eğlenceye müsamaha gösterdiği bilinmektedir. Bu hadisler, şarkı söylemenin caiz olduğunu göstermektedir. Burada önemli nokta, şarkı sözlerinin insanı isyana, harama sevketmemesi ve sözlerin isyan ifadeleri olmamasıdır.
Read more