%40 engelli raporunun işlevleri engelli vatandaşlara başta toplu taşıma olmak üzere sağlık, barınma, gıda, eğitim, ekonomi, fırsat eşitliği gibi sosyo ekonomik ayrıcalıkları kapsamaktadır.
Read moreÖzürlü raporu almak için hangi hastalıklara verilir?
ENGELLİ RAPORU ALMAK İÇİN HANGİ HASTALIKLARA BAKILIR?
Read moreEngelli raporunu yükseltmek için ne gerekir?
Engelli raporunu yenilemek isteyen kişi eski raporunu alarak hastaneye başvurabilir. Bu sağlık raporları engelli bireyin durumuna göre süreli ve süresiz olarak iki şekilde verilir. Süreli olan raporlar tarihlerinin dolması söz konusuysa yenileme işlemi hastanede yapılabilir.
Read moreSüresiz engelli raporu yenilenir mi?
Engelli sağlık kurulu raporu yenileme işlemi sürekli olarak yapılamaz. Rapor 2021 senesinde alınmış ise 2022 mevzuatına uygunluk sağlamak amacı ile 1 kere yenilenir .
Read moreSüresiz rapor kimlere verilir?
Tedavi edilebilir hastalar için süreli, tedavisi mümkün olmayan ve % 90 ve üzeri rapora sahip olan kişiler için süresiz rapor verilmektedir.
Read moreSüreli engelli raporu ne ise yarar?
Bu rapor engelli aylığı, evde bakım yardımı, bakım hizmetleri, özel eğitim, istihdam ve sağlık hizmetlerinden yararlanmak için gerekli olan bir rapordur. Engelli Sağlık Kurulu Raporu , engelliler için düzenlenmiş vergi indirimleri, vergi muafiyetleri ve çeşitli alanlardaki indirimler için de kullanılır.
Read more90 engelli raporu nereden alınır?
Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilen tam teşekküllü devlet hastanelerine başvuruda bulunarak engelli raporu alınabilir.
Read more