KYC için ne gerekli?

KYC süreci kimlik kartı doğrulaması, yüz doğrulaması, adres kanıtı olarak faturalar gibi belge doğrulaması ve biyometrik doğrulamayı içerir. Bankalar, sahtekarlığı sınırlamak için KYC düzenlemelerine ve kara para aklama karşıtı düzenlemelere uymalıdır. KYC uyum sorumluluğu bankalara (kurumlara) aittir.

Read more

KYC Doğrulama nasıl yapılır?

Sizden belgeleri sisteme yüklemeniz istenir. Biyometrik yüz doğrulaması için yüzünüzü online kameraya göstererek varlığınızı kanıtlamalısınız. Bu sırada yüzünüz otomatik olarak sistem tarafından alınıp işlenecek ve yalnızca doğrulama amaçlı kullanılacaktır.

Read more

KYC yapmak riskli mi?

KYC , biyometrik veriniz ve biyometrik doğrulama süreçleri üzerine tasarlanmıştır bu yüzden kişileri yanıltma gibi bir durum söz konusu değildir.Bilgileriniz sunucular arasında dolaşmazlar. Verileriniz şifrelenir ve size ait bir depolama alanı oluşturulur. KYC kişileri mağdur etmeyecek bir altyapıya sahiptir.

Read more

Kriptoda KYC ne demek?

KYC (know your customer), “müşterini tanı” teriminin kısaltmasıdır. Müşterinin kimliğinin, genellikle finansal bir kurum tarafından zorunlu olarak doğrulanmasını ifade eder. Kimlik doğrulamanız için geçerli bir kimlik belgesi, ev adresinizdeki faturalar, sosyal güvenlik numarası vb. bilgiler kullanılabilir.4 Haz 2021

Read more