Kripto paraların yasal bir dayanağı, hukuki bir sorumlusu yok. Altın gibi kendinden kıymetli bir maden değil. Klasik para gibi arkasında devletler de yok. Faiz, döviz, hisse senedi ya da diğer alternatif yatırım araçlarının değerlendirildiği borsa ve bankalar gibi denetime tabi değiller.
Read moreBitcoin hesapları Hacklenebilir mi?
Kripto para ağını manipüle etmek oldukça güçtür. “Çift harcama” olarak bilinen önceden harcanmış Bitcoin bloğunun silinmesi veya üzerine yazılması, Bitcoin blockchain ağının merkezi olmayıp, kronolojik olan, hesaplama yapıp yoğun güç kullanan özellikleri sayesinde imkansız hale gelmiştir.
Read moreDevlet memuru kripto para alıp satabilir mi?
türk ceza kanunu’nda açık bir biçimde suç şeklinde tanımlanan fiiller arasında kripto para ticaretine yönelik herhangi bir ifade yer almadığından gerek memurlar ve gerekse diğer vatandaşlar açısından bitcoin ticareti gerçekleştirmek suç değildir.9 Kas 2021
Read moreBitcoin eşya mıdır?
Yani bitcoin maddi bir şey olmadığı ve için fiziki bir yönü bulunmadığı için eşyanın bu maddi olma unsurunu taşımamaktadır. Bu da bitcoinin mevcut yasal düzen açısından eşya olarak değerlendirilmediği göstermektedir.2 Şub 2021
Read moreKripto para hırsızlığı suç mu?
Bununla birlikte, her ne kadar kripto paralar veya sayılan kurumlar düzenleme kapsamında alınmasa da 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (“TCK”) kapsamında hırsızlık ve dolandırıcılık eylemleri suç olarak düzenlenmiştir.
Read moreMining suç mudur?
Ülkemizde kripto para madenciliği yapmak suç mu ? Hemen belirtelim. Kripto para madenciliğinin suç olduğuna ilişkin bir madde ya da hüküm yok.
Read moreBitcoin hırsızlığı nasıl yapılır?
Hırsızlık . Birçok bitcoin hırsızlık olayı olmuştur. Hırsızlık yöntemlerinden biri, bir kurbanın bitcoin adresi veya bir çevrimiçi cüzdanın gizli anahtarına erişmesiyle yapılır . Gizli anahtar çalındığında, ele geçirilen hesaptaki tüm bitcoin ‘ler aktarılabilir.
Read more