Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları Tanımı: Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları Rehberi’nde kripto varlık hizmet sağlayıcıları , “kripto varlıkların alım satımlarına elektronik işlem platformları üzerinden aracılık eden platformlar” olarak tanımlanmaktadır.
Read moreKripto para maddesi nedir?
Kripto paralar, sanal para birimi olarak kullanılan ve herhangi bir fiziksel biçimde mevcut olmayan dijital varlıklardır. Kriptografi, yani şifreleme ile güvence altına alınmışlardır.
Read moreKripto para vergisi ne kadar?
Sitharaman, kripto paralar ve NFT (non-fungible token) dahil dijital varlıkların satışından elde edilen her türlü gelirin yüzde 30 oranında vergilendirileceğini belirtti.
Read moreKripto para düzenlemesi ne olacak?
Kripto Para Yasa Tasarısı’na Uzmanlar ve Halk Ne Diyor? Yeni taslağa göre, izin almadan kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilen gerçek ve tüzel kişilerin hakkında, 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Aynı zamanda bu kurumlar vergilendirme sistemine de dahil edilecek.
Read moreTürkiye’de Mining yasaklandı mı?
Nisan 2021 ile birlikte kripto paralara yönelik karşımıza çıkan tek yasal sınırlama kripto varlıkların, ödemelerde doğrudan ve dolaylı olarak kullanılamaması ve buna yönelik hizmet sunulamamasıdır. … Bu nedenle kripto paraların düzenleme alanı kanaatimizce 6493 sayılı Kanun kapsamına girmemektedir.
Read moreKripto vergisi nasıl olacak?
Kripto paranızla herhangi bir işlem yapmamışsanız ve zamanla değerinde artış yaşanmışsa gelir vergisi alınır. Diğer yandan kripto paranızla, satış, değiş tokuş veya harcama yaptıysanız sermaye kazancı olarak değerlendirilir ve vergilendirilir.
Read more