2021 Kripto Para ve Resmi Dijital Paranın Düzenlenmesine Dair Yasa Tasarısı uyarınca Hindistan’da kripto paraya ilişkin madencilik, elde tutma, satma, ihraç etme, aktarma veya kullanma eylemlerine para cezası ve/veya 10 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.24 Kas 2021
Read moreKripto para nerede yasaklandı?
Kosova, küresel enerji krizinin yarattığı koşulların olumsuz etkileri nedeniyle ülke genelinde kripto para üretimini yasakladı . Bitcoin üretimi, özel bilgisayarlar ve işlemciler tarafından karmaşık hesaplamalar gerçekleştirilerek yapılıyor.
Read moreKripto varlık hizmet sağlayıcıları nelerdir?
Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları Tanımı: Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları Rehberi’nde kripto varlık hizmet sağlayıcıları , “kripto varlıkların alım satımlarına elektronik işlem platformları üzerinden aracılık eden platformlar” olarak tanımlanmaktadır.
Read moreKripto para maddesi nedir?
Kripto paralar, sanal para birimi olarak kullanılan ve herhangi bir fiziksel biçimde mevcut olmayan dijital varlıklardır. Kriptografi, yani şifreleme ile güvence altına alınmışlardır.
Read moreHindistan Kripto para yasağı kalktı mı?
Mart 2020’de Hindistan Anayasa Mahkemesi RBI’ın iki yıldır uyguladığı dijital para birimi ticareti yasağını yürürlükten kaldırmıştı.25 Kas 2021
Read moreHindistan’da Kripto para neden yasaklandı?
Sistemin merkeziyetsiz olması, suç gelirlerinin aklanmasında ve terörün finansmanında kullanılması, vergilendirme zorlukları gibi gerekçeler nedeniyle kripto varlıklara mesafeli yaklaşan kurumlara Hindistan Merkez Bankası da eklendi.
Read moreKripto paralar hangi ülkelerde yasak?
Şu anda dokuz ülkede kriptoyu yasa dışı kılan mutlak bir yasak var. Rapora göre, Cezayir, Bangladeş, Çin, Mısır, Irak, Fas, Nepal, Katar ve Tunus kriptoyu yasaklayan ülkeler arasında.
Read more