Düzenlemenin yatırımcıları ve finans dünyasını nasıl etkileyeceğiyle ilgili hem soru işaretleri hem de tepkiler var. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yeni yönetmeliğine göre, 30 Nisan ‘dan itibaren kripto varlıkların ödemelerde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.16 Nis 2021
Read moreKripto parada 30 Nisan ne demek?
Açıklamada, şöyle denildi: “30 Nisan ‘da yürürlüğe girecek yönetmelik kapsamında ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto para işlem platformlarına ve bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemeyecektir. Dolayısıyla yönetmelik sadece ödeme ve elektronik para şirketlerine yöneliktir.16 Nis 2021
Read moreKripto para nerede yasak?
Şu anda dokuz ülkede kriptoyu yasa dışı kılan mutlak bir yasak var. Rapora göre, Cezayir, Bangladeş, Çin, Mısır, Irak, Fas, Nepal, Katar ve Tunus kriptoyu yasaklayan ülkeler arasında.
Read moreBitcoin Türkiye’de yasaklandı mı?
Resmi Gazete’de yayımlanan Merkez Bankası (TCMB) imzalı yönetmeliğe göre kripto para olarak bilinen Bitcoin gibi elektronik paraların, Türkiye ‘de ödeme aracı olarak kullanılmasına 30 Nisan 2021 itibari ile yasak getirildi. Karara göre kripto para varlıkları değil, kripto para ile yapılacak ödeme yöntemleri yasaklandı .
Read moreKripto Türkiyede yasaklanır mı?
Türkiye’de şu anda kripto paralara yönelik bir yasağın çok da tercih edilebilir bir seçenek olmadığını belirten Kurtuluş, mesajların halen ‘uyarı’ niteliği taşıdığını dile getirdi. Kurtuluş’un değerlendirmeleri şöyle: “Türkiye’de etkin olan Binance, Paribu ve BTC Türk borsalarda önemli işlem hacimleri söz konusu.
Read moreBinance hangi ülkeden?
Şirket Çin’de kuruldu, ancak Eylül 2017’de Çin hükümetinin kripto para birimi ticaretine getirdiği yasaktan önce sunucularını ve genel merkezini Çin’den Japonya’ya taşıdı. Mart 2018 itibarıyla şirket Tayvan’da ofisler kurdu.
Read moreBinance Global yasaklandı mı?
İngiltere de haziran ayında, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olarak kabul edilen Binance ‘ın faaliyetlerini yasaklamıştı. Daha önce Tayland, Japonya, Almanya, ABD, İngiltere ve Çin söz konusu platforma kısıtlama ya da yasak getiren ülkeler olmuştu.
Read more