“Dijital kripto paralarla dini vecibelerin yerine getirilmesi caiz midir?” şeklindeki soruya dijital kripto paraların kullanımının caiz olmadığı için fitre, zekât ve kurban gibi dini vecibelerin de kripto paralarla yerine getirilmesinin caiz olmadığı yanıtı verildi.
Read moreKripto para kumar mı?
Diyanet İşlerli Yüksek Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan kripto para açıklaması şöyle: “Kullanıcılar arasında değişim ya da kıymet ölçüsü olarak genel kabul gören, kaynağı itibariyle kullanıcılara güven veren her türlü paranın kullanımı caizdir.
Read moreKripto para caiz olur mu?
Ali Erbaş’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Kripto para caizdir denilemiyor. Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz.
Read moreIslami Coin nedir?
Caiz coin Almanya merkezli kurulmuş olan ve Türkiye kökenlilerle bağlantılı olarak üretime ve satışına başlanan kripto para birimidir. 15 Ocak 2021 tarihinde satışa sunulmaya başlamıştır.
Read moreKripto para etik mi?
Kripto Para Kullanımı Güvenli mi ? Kripto paraların genel olarak yapısına baktığımızda, merkezi otorite ile yönetilmedikleri için güvenilir diyebiliriz.
Read moreKripto para somut mu?
Fiziksel Karşılığı Var Mı? Kripto paraların bir madeni ya da banknot gibi somut kullanımı mümkün değil.
Read moreBitcoin vergilendirilebilir mi?
Kripto paranın para birimi olarak kabul edilmesi durumunda cari mevzuata göre herhangi bir vergilemeye tabi tutulmayacaktır. Bu durumda alım-satımının, kambiyo vergisi yönünde tartışılması icap etmektedir. Kripto varlık şirketlerinin ise doğal olarak kurum kazancı kapsamında vergilendirilmesi gerekmektedir.
Read more