Nisan 2021 ile birlikte kripto paralara yönelik karşımıza çıkan tek yasal sınırlama kripto varlıkların, ödemelerde doğrudan ve dolaylı olarak kullanılamaması ve buna yönelik hizmet sunulamamasıdır. Dolayısıyla günümüzde mevzuatın yasak getirdiği husus aslında kripto paraların bir ödeme aracı olarak kullanılmasıdır.
Read moreAlmanyada kripto yasak mı?
Resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, Almanya , İtalya ve Hollanda’daki kullanıcılarının hemen geçerli olmak üzere yeni vadeli işlem veya türev ürün hesapları açamayacaklarını söyledi.
Read moreHangi ülkelerde kripto yasak?
Şu anda dokuz ülkede kriptoyu yasa dışı kılan mutlak bir yasak var. Rapora göre, Cezayir, Bangladeş, Çin, Mısır, Irak, Fas, Nepal, Katar ve Tunus kriptoyu yasaklayan ülkeler arasında. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, bu yılın başlarında yaptığı kısıtlamayla kripto piyasalarını alt üst etmişti.24 Ara 2021
Read moreKripto para üretmek yasak mı?
Günümüzde kripto para madenciliği yapmaya yasal olarak bir engel bulunmamakla birlikte herkes özel donanımlarla yazılımlarını çalıştırarak kripto para madenciliği yapabilmektedir.
Read moreKripto para ne zaman çıktı?
Dünyanın ilk kripto parası 2008 yılında oluşturulan Bitcoin’dir. Bitcoin’i, bugün sayıları yüzleri bulan çeşitlilikle diğer kripto para türleri takip etmiştir. Klasik anlamdaki para birimlerinin aksine, kripto para birimleri merkezi bir otorite tarafından verilmez.
Read moreBitcoin yasadışı mı?
Bitcoin ‘in yasal olup olmadığı, bitcoin hukuki durumu ülkeden ülkeye değişmektedir. Bazı ülkelerde bitcoin ve kripto para yasal iken bazı ülkelerde kripto paralar ve bitcoin yasal değildir.
Read moreBitcoin hangi ülkede yasak?
Kosova, küresel enerji krizinin yarattığı koşulların olumsuz etkileri nedeniyle ülke genelinde kripto para üretimini yasakladı. Bitcoin üretimi, özel bilgisayarlar ve işlemciler tarafından karmaşık hesaplamalar gerçekleştirilerek yapılıyor.5 Oca 2022
Read more