Kripto korsanları, kötü amaçlı yazılım kullanarak kripto madenciliği yapmak için bilgisayarınızı veya akıllı telefonunuzu kullanır. Bu olay, tarayıcınız aracılığıyla herhangi bir ek kötü amaçlı yazılıma ihtiyaç duyulmadan gerçekleşebilir.
Read moreCoin çıkarmak suç mu?
“5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 197 197. maddesinde, ülkede veya yabancı ülkelerde kanunen tedavülde bulunan paranın sahte olarak üretilmesi, ülkeye sokulması, nakledilmesi, muhafaza edilmesi ve tedavüle koyulması suç olarak tanımlanmıştır.
Read moreKripto varlıklar nedir?
Kripto paralar, sanal para birimi olarak kullanılan ve herhangi bir fiziksel biçimde mevcut olmayan dijital varlıklardır. Kriptografi, yani şifreleme ile güvence altına alınmışlardır.
Read moreKripto para illegal mi?
Merkez Bankası’nın 30 Nisan’da yürürlüğe girecek düzenlemesiyle, kripto paralar Türkiye’de ödeme aracı olarak kullanılamayacak. Kripto paraların alım – satımına ise yasak getirilmedi.
Read moreDolandırıldım nereye şikayet edebilirim?
Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim ? 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun “İhbar ve şikayet ” başlıklı 158′ inci madde hükmü şu şekildedir: “(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet , Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir.
Read moreDolandırılan bir kişi ne yapmalı?
Dolandırıcılık mağduru olan, dolandırılan kişiler Cumhuriyet savcılığına suç duyurusuna bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlayabilirler. Soruşturma sonunda yeterli şüphe elde edilirse Cumhuriyet savcısı tarafından kamu davası açılacaktır.
Read moreKripto para dolandırıcılığı suç mu?
Bununla birlikte, her ne kadar kripto paralar veya sayılan kurumlar düzenleme kapsamında alınmasa da 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (“TCK”) kapsamında hırsızlık ve dolandırıcılık eylemleri suç olarak düzenlenmiştir.
Read more