Çoğu banka için konut kredisi kaç günde sonuçlanır sorusunun yanıtı, 3-10 gün arasındadır. . Konut kredisi işlemlerinin ilk adımı ön onay süreci olarak bilinmektedir. Bu süreçte, konut kredisi başvuru talebi tercih edilen bankaya göre internet sayfası üzerinden veya ilgili şubeden gerçekleştirilebilmektedir.
Read moreKredi başvurusu onaylandı ne demek?
Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından belirlenen notunuz bankaların kabul düzeyinde ise başvurunuz onaylanır. Bu doğrultuda bankalar sizi ilgili belgelerle beraber en yakın şubeye davet eder. Başvuru esnasında beyan ettiğiniz gelir, sigorta ve kredi notunda bir olumsuzluk yok ise işleminiz kısa sürede onaylanır.
Read moreKredi başvurusu ön onay ne demek?
Taşıt, konut ya da ihtiyaç kredileri için başvuru yapan tüketici, banka tarafından ilk aşamada otomatik olarak değerlendirildikten sonra talebi için onay ya da ret alır. Kredi ön onayı genellikle şube dışı başvuru kanalları için kullanılan bir sistemdir. İnternet, SMS ya da telefon başvurularında tercih edilir.
Read moreÖn onay verilen kredi çıkar mı?
Kredi başvurunuza ön onay çıkmazsa, banka size kredi vermeyecek demek oluyor. KKB puanınız düşükse, kredi notunuzu bu tavsiyeleri uygulayarak yükseltip yeniden başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca, bir bankadan ön onay çıkmaması, diğer bankalardan da çıkmayacağı anlamına gelmiyor.
Read moreAnında kredi kaç günde onaylanır?
Şube yetkilisinin kredi başvurunuzu almasını takiben yine bankaların çalışma prensiplerine bağlı olarak onay süreci birkaç dakika içinde veya maksimum 2 iş günü içinde tamamlanmaktadır.
Read moreOnaylanan ihtiyaç kredisi kaç gün geçerli?
Onay alan krediniz anında hesabınıza geçer. Anında Kredi , 1.500 TL – 100.000 TL arası tutarlar için geçerlidir . 12-36 ay vade için geçerlidir . 50.000 TL ve altındaki kredi kullanımları için maksimum vade 36 ay, 50.000 TL üzerindeki kredi kullanımları için maksimum vade 24 aydır.
Read moreKredi açma yetkisi kime aittir?
MADDE 5 – (1) Bankalarda kredi açma yetkisi esas itibariyle yönetim kuruluna aittir . Yönetim kurulu; kredi açma , onay verme ve diğer idarî esaslara ilişkin politikaları oluşturmak, bunların uygulanmasını ve izlenmesini sağlamak ve gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür.
Read more