Tıbbi sekreterlik alımı için yasa ile belirlenmiş hiçbir yaş sınırı bulunmamaktadır. Özel sektördeki kurumlar, kurum tercihi olarak genelde 35 yaş üzeri tıbbi sekreter alımı yapmazlar.
Read moreOkul okumadan sekreter olunur mu?
Daha önceki yıllarda sağlık meslek liselerinden mezun olmak, tıbbi sekreterlik mesleği için yeterli bir nitelik olabiliyordu. Fakat şu anda lise mezunu olmak, kamu ve özel sektör için yetmemektedir ve sağlık meslek liselerinden de ilgili alan kaldırılmıştır.
Read moreDüz memurluklar nelerdir?
Düz Memurluk Nedir ? Düz memurluk , kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS puanı ile atanan ve hangi meslekten olursa olsun bu görevde kendi mesleğini yerine getirmeyen kişilerdir. Yani düz memurlar, bulunduğu kurumlarda bir mesleki görev gerçekleştirmekten ziyada kurumun ilgili yazı işlerini yerine getirmektedirler.30 May 2021
Read moreMemur olmak için hangi bölüm okumalıyım?
Eğer lisans mezunu iseniz yapmanı gereken tek lisans kamu personeli seçme sınavına girmektir. Bu sayede daha yüksek dereceli memurlar olunabilir. Örneğin hukuk veya maliye bölümü bittiyse kaymakam olabilirsiniz. Veya bitirdiğiniz bölüm öğretmenlik bölümü ise yine atanarak öğretmen olabilirsiniz.
Read moreLise mezunu bilgisayar işletmeni olabilir mi?
22/08/2005 tarihli ve 25914 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlığımız Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereğince memur unvanında görev yapan personelin bilgisayar işletmeni veya veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarına atanabilmeleri için, lise ve dengi okul mezunu olmak, Milli …
Read moreÜniversitede bilgisayar dersi sertifika yerine geçer mi?
Bu zorunluluk, 2016/1 KPSS tercihlerinden itibaren kaldırılmıştır. Dolasıyla, bilgisayar dersini örgün veya açık eğitim farkı olmaksızın ve yüksek veya orta öğrenim farkı olmaksızın, öğrenimi sırasında zorunlu/ ortak veya seçmeli şekilde almış olanlar, bilgisayar sertifikasına sahip kabul edilecektir.
Read moreDevlet hastanesinde tıbbi sekreter nasıl olunur?
Hasta kabul elemanı olmak için öncelikle “hasta kabul sertifikasına” sahip olmak gerekir. MEB ya da üniversite onayı olan ve sorgulanabilir sertifika programları tercih edilmelidir. Sertifika sonrasında ise etkili bir CV hazırlayıp iş başvurularını takip etmek ve gerektiğinde başvuru yapmak gerekir.
Read more