Genel Kurul
Read moreKOSGEB Girişimcilik Sertifika aldıktan sonra ne yapılır?
KOSGEB on Twitter: “Girişimcilik Eğitimi katılım belgesi alındıktan sonra , işletme kuruluş işlemleri gerçekleştirilmelidir.
Read moreVergi borcu olan KOSGEB desteği alabilir mi?
SGK veya vergi borcum olması destek almama engel mi ? Hayır. Destek ödemesinin tarafınıza yapılacağı tarih itibariyle ilgili mevzuatta belirtilen limitlerin üzerinde SGK ve/veya Vergi borcunuzun bulunması halinde bu borç tutarı destek ödemenizden mahsup edilir ve varsa kalan tutar hesabınıza yatırılır.
Read moreKOSGEB ödemeleri nasıl olacak?
KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesi için; destek ödemesinden önce işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır.Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.
Read moreKOSGEB kuruluş desteği ne kadar?
Program, kapsamında girişimciler, şirket kuruluşu , performans dönemi destekleri sunmaktadır. Şahıs ( gerçek kişi ) işletmesi kuranlar 5.000 TL., Tüzel ( limited, anonim ) şirket kuranlar da 10.000 TL. destek almaktadır.
Read moreKOSGEB onayı ne kadar sürer?
Girişimci olarak başvuru yapılması durumunda; kurul kararının bildirim tarihinden itibaren 6 ay içerisinde işletmenin kurulması ve Taahhütnamenin onaylanması gerekir.
Read moreKOSGEB den nasıl para çekebilirim?
KOSGEB ‘e başvurmak ve kredi almak için ilk izleyeceğiniz adım KOSGEB ‘den onaylı girişimcilik sertifikası almak. Türkiye’nin her yerinden alacağınız bu sertifikaya İŞKUR veya KOSGEB üzerinden talepte bulunmanız gerekiyor. Başvuru sonrası vatandaşlar bir belge ile eğitim merkezine yönlendiriliyor.
Read more