Uzaktan eğitim ile girişimcilik sertifikası alabilmek için ilk olarak lms.kosgeb .gov.tr adresinden e-Devlet hesabınız ile giriş yapılması gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimi seçeneklerinden biri seçilerek eğitimlere başlanabilir.4 Ağu 2021
Read moreKOSGEB girişimcilik başvurusu nasıl yapılır?
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb .gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu ” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.
Read moreGeleneksel girişimcilik eğitimi kimler alabilir?
Eğer iş fikriniz ileri girişimci kapsamında desteklenen sektörler arasında yer alıyorsa o zaman ileri girişimcilik eğitimini almanız gerekir. Eğer KOSGEB desteklenen sektörler ve NACE kodları içinde yer alan bir iş fikriniz varsa, o zaman geleneksel girişimcilik eğitimini almanız gerekir.
Read moreKOSGEB ten kimler yararlanabilir 2021?
KOSGEB ‘in ‘Genç Girişimci Geliştirme Programı’nı bitiren, Küçük Ölçekli İşletme Kurma Danışmanlığı Desteği (KÖİDD) Programı’nı tamamlayarak eğitime veya programa katıldığını belgeleyen ve işletmesini kuran girişimciler veya İŞGEM’lerde yer alan işletmeler yararlanabilir .8 Mar 2021
Read more100 bin TL destek kimlere verilecek?
Yeni mezunlara müjde veren Erdoğan, “meslek lisesi veya üniversite öğrencimizi istihdam eden şirketlere 100 bin lira destek sağlayacağız. Amacımız bu programla 75 bin yeni meslek lisesi veya üniversite öğrencimizi istihdama dahil etmektir.” İfadelerini kullandı.
Read moreKOSGEB Girişimcilik sınavından kaç puan almak gerekir?
Sınavda her aday için, giriş sınavı komisyonu başkan ve üyeleri tarafından, 100 tam puan üzerinden not verilir. Sınav Komisyonunca verilen notların ortalaması sözlü sınav notudur. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 puan almak gerekir .
Read moreGenç girişimci desteği hangi işlere?
KOSGEB HİBE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILIR? İnşaat (Sıva işleri , yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri …) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış…) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık…)
Read more