Robotik kodlama , üzerinde çalıştığımız robotun türüne ve hizmet edeceği amaca bağlı olarak makine mühendisliği, elektrik mühendisliği, desen, görsel tasarım, matematik vb. yapabilmemizi de sağlamaktadır. Bu işin püf noktası, robotun hizmet edeceği amaç doğrultusunda görsel ve gerçek bir feedback vermesidir.
Read moreKodlamada neler yapılır?
Kodlama en genel tanımıyla bilgisayar,makine ya da bir sisteme yapmasını istediğimiz görevleri anlayacakları dilden anlatma işlemidir diyebiliriz. Örneğin; bir web sitesi tasarlamak,bir bilgisayar oyunu yapmak ya da bir uygulama hazırlamak istiyorsanız kodlama öğrenmek zorundasınız.
Read moreKaliteli bir kodlama nerelerde kullanılır?
Kodlama Nerelerde Kullanılır ? Bilgisayarla kontrolün mümkün olabildiği tüm alanlarda yer alan kodlama , bilgisayarlarda webde, oyunlarda, masaüstü uygulamalarında, elektronik ve robotik alanlarda gömülü sistem olarak kullanılır .
Read moreKaç çeşit kodlama var?
Şu ana kadar 250’den fazla programlama dili geliştirilmiştir. Bunlardan bazıları Pascal, Basic, C, C#, C++, Java, JavaScript, Cobol, Perl, PHP, Python, Ada, Fortran, Delphi ve Swift’tir.
Read moreRobotik kodlama programları nelerdir?
Robotik kodlama için en iyi programlama dilleri
Read moreKodlama bilen ne iş yapar?
Kodlama öğrenmek normalde yapamayacağınız birçok şeyi yapmanıza yardımcı olur. Bunlara kendi web sitelerinizi hazırlamak, kariyer olarak iş sahibi olmak veya bir teknoloji, işi girişimi başlatmak dahildir. En önemlisi, kodlama yapmak demek dünyayı şekillendiren teknolojileri oluşturmak demek .
Read more