TDK’nin (2014) “Kısaltmalar Dizini”ne göre “kuruş ” kısaltması küçük harflerle “kr.” şeklinde, sayı adının sağında ve ayrı yazılır.
Read moreKrş kısaltması ne demek?
“Karşılaştırınız (krş .)” kısaltması , metinde ya da atıf yapılan kaynakta bahsedilen görüş, tespit ve düşüncenin başka bir kaynakta “farklı şekilde” yer aldığının belirtilerek karşılaştırma yapılmasının istendiği durumlarda kullanılır.
Read moreUzman kısaltması nedir?
[Avukat], Prof. [Profesör], Uzm. [Uzman ] gibi kısaltmalarla ölçü birimlerini gösteren km [kilometre], cm [santimetre], l [litre] gibi sembollerin / simgelerin hepsi de açılım- larıyla söylenmektedir.
Read moreDr nin sonuna nokta konur mu?
8. Özel isim olmayan kelimelerin kısaltması küçük harfle başlar. 9. Elementlerin ve ölçülerin kısaltmalarında nokta kullanılmaz: Örnek: C, Ca, Fe, m, mm, cm, km, g, kg , l, mg…
Read morePTT kısaltması nasıl yazılır?
“Kısaltmaların çoğu büyük harfle başlar: T.B.M.M. (ya da TBMM), P.T.T . (ya da PTT ), Prof., Dr., DSİ (Devlet Su İşleri) gibi. Bazı kısaltmalar küçük harfle yazılır : vs., vb. (vesaire, ve benzerleri), bkz. (bakınız), s. (sayfa) gibi (bkz.
Read moreTDK’nın uzun yazılışı nedir?
Türk Dil Kurumu (TDK ), Türkçeyi incelemek ve Türkçenin gelişmesi için çalışmak amacıyla 12 Temmuz 1932’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan kurumdur. Türkiye’nin başkenti Ankara’da yer alan kurum, Türk dili üzerine çalışmaların yapılıp yayımlandığı bir merkezdir.
Read moreKısaltmaların arasına nokta konur mu?
Bunlardan sonra getirilen ekler kesmeyle ayrılmaz: Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) gibi kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz.
Read more