ÖZET: SGK mevzuatına göre prim ödeme ve eksik gün sayıları şu şekilde hesaplanmaktadır. 1- Ay/dönem içindeki çalışmaları tam olan sigortalıların prim ödeme gün sayıları, ay/dönemin kaç gün olduğuna bakılmaksızın (ay/dönemin 28, 29, 30 veya 31 gün çektiği üzerinde durulmaksızın) 30 gün olarak hesap edilir.
Read moreUzun vade hizmet dokumu nedir?
SGK hizmet dökümü , statüsü ne olursa olsun (4A, 4B, 4C fark etmeksizin) sigortalıların sigorta ve prim bilgilerini almalarını sağlayan belgedir. Yani SGK’ya, Bağ-Kur’a ya da Emekli Sandığı’na bağlı olunması fark etmeksizin sigorta ve prim bilgilerinin bulunduğu bir belgedir.
Read moreUzun vadeli sigorta ne demek?
Uzun Vadeli Sigorta Kolları; malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası kolları anlamına gelmektedir. Çalışanların malullük, yaşlılık ve ölüm hallerinde kendilerine ödemeler yapılmaktadır.
Read moreToplam uzun vade gün sayısı ne kadar olmalı?
Bu şartlar yerine getirildiği takdirde (Yaş, sigortalılık süresi ve prim gününün tamamlanmasıyla) Sigorta Güvenlik Kurumu tarafından, vatandaşlara emekli maaşı verilir. Ortalama 5000-7000 prim gün sayısı ile emekli olmaya hak kazanırsınız.
Read more4A uzun vade hizmet dökümü nedir?
4A ,4B , 4C kollarından herhangi birinden sigortalıysanız hizmet dökümü uygulamasına ulaşabilirsiniz. Vatandaşların sigorta ve prim günlerine ait tüm eski ve yeni bilgileri görebildikleri hizmet dökümü kişisel bilgilerinize de er verir. – Çalıştığınız şirketi gibi bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Read moreSigorta gün sayısı 0 ne demek?
2- Prim Ödeme Gün Sayısına 0 (sıfır) yazılmış olması halinde, – “Hak Edilen Ücret” bölümüne, 0 ,00 TL ila 30 günlük prime esas kazanç üst sınırına kadar giriş yapılmasına izin verilecektir. denilmektedir.
Read morePrim ödeme gün sayısı neden 0?
29/1/2021 tarihinde işten ayrıldığı ve işe başlayıp ayrıldığı sürelerin tamamı için ücret almaya hak kazanmış olduğu varsayıldığında, söz konusu sigortalının 2021/Ocak ayındaki prim ödeme gün sayısı ise 12 gün , eksik gün sayısı ise 0 gün olarak hesap edilir.
Read more