Fiziksel değişim : Maddenin dış görünüşünde meydana gelen değişimlere fiziksel değişim denir. Örnek: Kağıdın yırtılması, ağacın kesilmesi, havucun rendelenmesi, hal değişimi (katı – sıvı – gaz), tahtanın kırılması… Kimyasal değişim : Maddenin iç yapısında yani kimliğinde meydana gelen değişimlere kimyasal değişim denir.
Read moreFiziksel ve kimyasal değişimler nasıl ayırt edilir?
Fiziksel değişimde, maddenin görünümü değişse de öz aynı kalır. Bazı maddeler fiziksel olarak değiştikten sonra eski haline dönebilir. Kimyasal değişimde ise maddelerin çekirdeğini oluşturan atom ve moleküller dönüşüme uğrar.
Read moreTepkime kimyasal mı fiziksel mi?
Kimyasal olaylarda maddenin yapı taşı değişirken, fiziksel olaylarda sadece görünüm ve şekil değişir. Ayrıca bütün yırtılma olayları fizikseldir.(kimyasal değişim maddenin kimliğini tamamen değiştirir kağıdın yanması bir tepkime değildir, kimyasal değişimdir.)
Read moreKimyasal değişim tepkimesi nasıl olur?
Kimyasal tepkime : Farklı maddelerin bir araya gelerek değişik bir madde oluşturmasına kimyasal tepkime denmektedir. Buna diğer bir deyişle kimyasal değişim üzerinden maddenin tamamen farklı bir hale gelmesi şeklinde de ifade etmek mümkün.
Read moreFiziksel değişmeye örnekler nelerdir?
Diğer bir ifadeyle fiziksel değişim sonucunda maddenin kimliği değişmez . Kağıdın yırtılması,tebeşirin kırılması,mumun erimesi. kalemin kırılması, suyun buza dönüşmesi, çözünme olayı gibi değişiklikler fiziksel değişime örnektir.
Read moreFiziksel olaylar nelerdir?
Fiziksel olay , fiziksel olay , maddenin yapısını değiştirmeyen sadece fiziksel görünümünde değişiklik yapan olaydır. Maddeler, ısı, sıcaklık, basınç, nem gibi fiziksel olaylara bağlı kalarak değişimler yaşamaktadır. Bu değişimler kimyasal ve fiziksel değişim olarak bilinmektedir.
Read moreYemeğin pişirilmesi kimyasal mıdır?
Evde en çok da yemek yaparken bu değişimleri uygularız. Yemeği pişirmek için kullandığımız ocakta gaz yanar. kimyasal değişim olayı gerçekleşir.14 Oca 2014
Read more