Çoğunlukla 3 ila 9 hafta boyunca haftada 5 kür olarak uygulanan radyoterapi , bazen günde bir defadan fazla da yapılabilir. Hastaya günlük olarak küçük dozlarda verilen radyoterapinin her seansı yaklaşık 15 dakika kadar sürer.
Read moreVMAT nedir?
VMAT (Volümetrik Yoğunluk Ayarlı Ark Tedavisi);çok kısa zamanda radyoterapi yapılmasına olanak sağlayan bir ışınlama tekniğidir. VMAT ‘da tedavi süresi aynı işi yapan diğer cihazlara göre göreceli olarak az olmaktadır.
Read moreRadyoterapi kaç günde bir yapılır?
Bu anlamda, Işın Tedavisi (Radyoterapi ), 1 ila 10 hafta gibi bir süre boyunca, haftada beş gün olacak şekilde uygulanır . Seanslar o hastaya özel olarak oluşturulan tedavi planına bağlı olarak 10-30 dakika arasında sürebilir.
Read moreRadyoterapi bölümü mezunları ne iş yapar?
Radyoterapi teknikeri; sağlık kuruluşlarında çeşitli hastalıklar için kullanılan yüksek teknolojili cihazları kullanabilecek donanıma sahip olan kişidir. Doktorun talimatı üzerine hastanın vücutlarındaki belli kısımların filmini çeker, hastalara cihazlar yoluyla ışın tedavisi uygular.
Read moreKemoterapi nedir ne icin kullanilir?
Kemoterapi , kanserin ilaçla tedavi edilmesi demektir. Kemoterapide kullanılan ilaçlar kanser hücrelerinin büyümesini ve çoğalmasını önleyerek onları hasara uğratır. Klasik kemoterapiler tek başına kullanıldıkları gibi bazı ilaç kombinasyonları ile uygulandığında daha fazla etki gösterebilmektedir.
Read moreIntrakaviter tedavi nedir?
Boşluklara uygulanan (İntrakaviter ) Brakiterapi: Kanser tedavisi için kullanılan radyoaktif kaynak, tümörün komşuluğundaki anatomik boşluklara yerleştirilir. En sık kadın kanserleri (rahim, rahim ağzı, vajen) ve akciğer kanserinde kullanılır.
Read moreIşın tedavisi mi kemoterapi mi?
– Radyoterapi ve kemoterapi arasındaki fark nedir? – Radyoterapi lokal bir tedavidir. Belli bir bölgenin ışınla tedavisidir. Kemoterapi ise tüm vücutta etkisini gösterir, gözle görülmeyen kanser hücrelerine de etki yapar.
Read more