Nöromüsküler hastalık nedir ? Doğuştan veya sonradan kazanılmış olarak gelişen, ön boynuz motor nöron hücrelerinde, periferik sinirlerde, nöromusküler kavşakta veya kaslardaki bir anormalliğin neden olduğu heterojen bir grup hastalıklar olarak tanımlanır.
Read moreKas biyopsisi neden yapılır?
Laboratuvar koşullarında kas dokusunu incelemenin tek yolu biyopsi yapılarak kas dokusunun alınmasıdır. Kas biyopsisi yapmanın amacı: • Kas hastalığı olan hastalarda tanıya ulaşmaktır. Kas biyopsisi kas hastalığı olan hastaların büyük bir çoğunluğunda tanıya ulaşmamızı sağlamaktadır.
Read moreKas hastalığı genetik midir?
Henüz hastalıkların oluşum mekanizmaları iyi anlaşılmış olmaktan uzaktır. Bu sorunun cevabı her hastalığa göre değişkenlik gösterebilir. Ancak çoğu kas hastalığı kalıtımsal (Genetik ) olarak aktarılmaktadır.
Read moreKas ve sinir hastalıkları nelerdir?
Kas -sinir kavşağı hastalıkları , myasthenia gravis, botulismus ve lambert-eaton miyastenik sendromu edinsel kas hastalıkları kapsamında değerlendirilir. İltihabi kas hastalıkları çeşitleri de polimiyozit, dermatomiyozit, inklüzyon cisimciği miyoziti, diğer miyozitler şeklindedir.
Read moreKas erimesi hastası ne kadar yaşar?
Kas distrofisi için kesin bir tedavi henüz bulunmamaktadır. Eskiden DMD hastalığında yaşam süresi çok kısayken; günümüzde 40-50’li yaşlara ulaşılabilmektedir. Hekimin uygun gördüğü tedavi ve terapiler, semptomların yönetilmesine ve hastalığın seyrinin yavaşlamasına yardımcı olabilir.
Read moreKaç çeşit kas hastalığı vardır?
Doğuştan Gelen Kas Hastalıkları Çeşitleri
Read moreKas hastalıklarına ne iyi gelir?
Kas hastalıklarının kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Belirtileri azaltabilecek ve hastanın yaşam kalitesini yükseltecek tedaviler uygulanır. Fizik Tedavi: Kasları güçlü ve esnek tutmak için farklı egzersizler kullanılır.
Read more