CPR hangi bölgeye yapılır?

CPR , en basit şekilde hastanın ağzından hava üflenmesi (suni solunum) ve kalbinin bulunduğu bölgeye el ile baskı uygulanması yöntemi (kalp masajı) olarak açıklanabilir. Kişinin ağzından hava üflenmesiyle akciğerlerine hava gitmesi sağlanır. Göğüs kafesine baskı uygulanmasıyla da kalbin vücuda kan pompalaması sağlanır.

Read more

Nabızsız VT de ne yapılır?

Ventriküler Fibrilasyon/Nabızsız Ventriküler Taşikardi Nabız yoksa defibrilatör varlığında hemen yapışkan pedler yapıştırılır ve ritm analizi yapılır . Eğer şahitli arrest değilse 5 tur kardiyopulmoner resüsitasyon yapılır ve sonra defibrilasyon yapılır .

Read more

KPR nedir tıp?

Kardiyopulmoner arrest (KPR ) spontan dolaşım ve solunumun durmasıdır. Kardiyopulmoner serebral resüsitasyon (KPSR) spontan kalp atımı, spontan solunum ve beyin fonksiyonlarının tekrar kazandırılma çabasıdır.

Read more

Erişkinde CPR nasıl yapılır?

Ağzınızı hastanın ağzından çekin burun deliklerini açın ve akciğerlerdeki havanın boşalmasına izin verin. Göğüs boşaldıktan sonra bir kez daha 1 saniyelik sunni solunum verin. Ve sonrasında hemen göğüs basılarına (Kalp masajı – CPR ) devam edin.

Read more