Kâra geçiş noktası işletmenizin toplam gelirinin toplam giderlerinden fazla olmaya başladığı eşiktir. Elde ettiğiniz gelir ne kadar fazla ve harcadığınız miktar ne kadar az ise kâra geçiş noktasına ulaşmanız bir o kadar hızlı olacaktır.
Read moreBaşabaş noktası neden önemli?
En basit şekliyle başa baş noktası , bir işe kalkışırken harcanacak kaynaklarla ve emekle, o işten elde edilecek faydanın eşit olduğu noktadır. Bu noktadan sonra faaliyetlere devam edildiğinde kârlılık ortaya çıkar. Bu nedenle başa baş noktasını iyi hesaplamak, işletme açısından fayda sağlayacaktır.
Read moreBaşabaş analizi neden yapılır?
Başabaş noktası analizi bir kârlılık analizidir ve hem sabit hem de değişken giderleri hesaba katarak, işletmelerin alacakları stratejik kararlara yardımcı olur. Analiz , firmaların satışları, giderleri ve kârı arasında ilişki kurarak üretime devam etmeleri durumunda kâr elde edilmeye başlanacak olan noktayı elde eder.
Read moreBaşa baş noktası nedir Muhasebe?
Başabaş noktası , ekonomide ve işletmelerde özellikle maliyet muhasebesi konusunda, maliyet ya da harcamaların kârla eşit olduğu noktadır. Bu noktada herhangi bir kazanım ya da zarar yoktur.
Read moreKâr noktası nedir?
Başabaş noktası , ekonomide ve işletmelerde özellikle maliyet muhasebesi konusunda, maliyet ya da harcamaların kârla eşit olduğu noktadır. Bu noktada herhangi bir kazanım ya da zarar yoktur.
Read moreKatkı payı noktası nedir?
Katkı payı maliyet ve performans elde edilen gelirler (satışlar) ile değişken maliyetler arasındaki farktır. Bu nedenle sabit maliyetleri karşılamak için var olan miktardır. Katkı payı bir ürünün toplam miktarına (DB) ve bir ölçü birimine (db) (parça boyutu) bağlı olabilir.
Read moreBaşabaş analizi hangi amaçlarla yapılır?
Konumuza dönecek olursak, her işlemenin amacı , esas itibariyle maksimum kar elde etmektir. Başabaş analizi , bir işletmenin hangi üretim düzeyinde, ne kadar harcama yapıp, ne kadar gelir sağlayarak ne kadar kazanç elde edebileceğini gösteren önemli bir metottur.
Read more