– Solunum sistemindeki sorunlar (özellikle derin soluk alınması gibi durumlar) ekstrasistol nedenleri arasında sayılabilirler. – Stres, sigara, alkol, kafein, çay, kalbi etkileyen ilaçlar da ekstrasistol sorunu ile karşılaşma riskini artıran etkenlerdir. Bu nedenler daha da artırılabilir.
Read moreKalbim tekliyor ne yapmalıyım?
Kalpte tekleme hissinin en sık görülen nedeni “ekstrasistol” adını verdiğimiz adı üstünde kalbin ekstradan-fazladan atmasıdır.
Read moreEkstrasistol nedir belirtileri?
Ekstrasistol belirtileri genellikle: Kalbin güçlü şekilde atması Kalbin durmuş gibi hissedilmesi. Kısa süreli kalp durması ve ardından göğüste kuvvetli bir çarpma hissi.
Read moreKalp titremesi nasıl olur?
Kalbin bu hızlanması durumu kalp titremesi ve çarpıntılara neden olmaktadır. 3. Psikolojik Sorunlar: Kalp titremesinin en sık görülen sebebi psikolojik birtakım sorunların yaşanmasıdır. Kişilerde stres, endişe, anksiyete, yoğun geçen depresyon gibi nedenlerden ötürü kalp titremesi yaşadıkları bilinmektedir.
Read moreKalpte ritim bozukluğu nasıl anlaşılır?
Ritim Bozukluğu (aritmi) Belirtileri Nelerdir? Ritim bozukluğunun en sık belirtisi çarpıntıdır. Bundan başka tekleme hissi, kalp vuruşlarının düzensiz hissedilmesi, baş dönmesi, göz kararması, fenalık, göğüste sıkıntı hissi, baskı veya ağrı, “senkop” diye ifade edilen şuur kaybı sık belirtiler arasındadır.1 Eyl 2016
Read moreKalp teklemesi nasıl anlaşılır?
Kalp teklemesinin meydana geldiği durumlarda kişinin kalbinin durduğunu dahi hissetmesi olasıdır. Kalbi duruyormuş gibi hisseden kişide daha sonra kalp atışlarının birden hızlanması ve kişinin duyabileceği kadar kalp atışlarının belirgin hale gelmesi durumu görülür.
Read moreKalbin pıt pıt atması neden olur?
Kalbin normal elektriksel aktivitesi sinüs nodu denen bölgenin elektriksel aktivitesi sonucu olmaktadır. Kalp atımlarını düzenleyen elektriksel uyarıların düzgün çalışmaması sonucunda kalbinizin çok hızlı, çok yavaş ya da düzensiz atmasına neden olur . Bu duruma aritmi denir.
Read more