Kalbin normal elektriksel aktivitesi sinüs nodu denen bölgenin elektriksel aktivitesi sonucu olmaktadır. Kalp atımlarını düzenleyen elektriksel uyarıların düzgün çalışmaması sonucunda kalbinizin çok hızlı, çok yavaş ya da düzensiz atmasına neden olur . Bu duruma aritmi denir.
Read moreDüzensiz kalp atışı nasıl anlaşılır?
Kalp ritim bozukluğunun hastalarda şikâyete sebep olan en belirgin belirtilerini ise şu şekilde sıralayabiliriz:
Read moreNabız 160 olursa ne olur?
Gerçek çarpıntı dediğimizde nabzın çoğunlukla dakikada 150-160 ‘ın üzerinde olmasını görüyoruz. Gerçek çarpıntı durumu kalbin kulakçığı ve karıncığı arasında olmaması yerde elektriksel bağlantı yada kısa devre olarak tanımladığımız bağlantının olmasıdır.
Read moreAritmiyi ne tetikler?
Beslenme alışkanlıkları, uyku düzeni, aktif ya da hareketsiz yaşam gibi etkenler, ritim bozukluğunu tetikleyebilir . Enerji içeceklerinin aşırı tüketimi, çok şiddetli ritim bozukluklarına neden olabilir.
Read moreKalp ritmini ne düzenler?
1- Düzenli egzersiz: Günde bir saat kadar tempolu yürümek ya da egzersiz yapmak kalp sağlığını korumanızda yardımcı olur. 60 yaş ve üstündekiler ise kendilerini fazla zorlamadan ve sadece doktorlarının önerdiği egzersizleri yapmalıdır.
Read moreRitim bozukluğu kalıcı mıdır?
Çocuklarda bazı ritim bozuklukları geçici olsa da çoğu kalıcıdır. Özellikle hızlı ritim bozuklukları genellikle kalpte doğuştan olan fazla elektrik ileti yollarına bağlıdır.
Read moreKalp çarpıntısı tedavi edilmezse ne olur?
Kalp ritim bozukluğu artık kontrol altında Kalbin normalden hızlı ya da yavaş çalışması olan ritim bozukluğu; tedavi edilmezse kişide panik atak, ölüm korkusu, depresyon gibi problemlerin yanı sıra ani ölümlere de yol açabiliyor.
Read more