Birçok farklı kalp ritim bozukluğu mevcuttur:
Read moreAritmi ne kadar sürer?
Kalbin çok hızlı atmasına neden olur. Birkaç saniye, dakika ve ender olarak gün sürebilir .
Read moreKalp ritim bozukluğuna neler iyi gelir?
İlaçlar. Kalp ritim bozukluğu tedavisi için kullanılan ilaçlar, çok hızlı atan kalbi yavaşlatarak ritmi tamamen normale döndürebilir. Bu tip ilaçlara ”antiaritmikler” adı verilir. Kalp hızını düşürmek için en sık kullanılan ilaçlar; beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve digoxin’dir.
Read moreAritmi ilerlerse ne olur?
Kalpteki ritim bozukluğu tedavi edilmezse depresyona sebep olabilir. Kalbin normalden hızlı ya da yavaş çalışması olan ritim bozukluğu; tedavi edilmezse kişide panik atak, ölüm korkusu, depresyon gibi problemlerin yanı sıra ani ölümlere de yol açabiliyor.
Read moreRitim bozukluğu ölüme sebep olur mu?
Aritmilerin çoğu zararsız olsa da, bazıları hayati tehlikeye sebep olacak kadar ciddi olabilir. Örneğin, ritim bozukluğu sırasında kalp vücuda yeterince kan gönderemez ve bu durum kişide nefes darlığı, bayılma, baygınlık hatta ani ölüme sebep olabilir.16 Ara 2020
Read moreAritmi esnasında ne yapılmalı?
Kalp çarpıntısı olduğunda derin nefes alıp sakin bir yerde oturup dinlenin. Çarpıntı hissi devam ediyorsa su içip sakinleşmeye çalışın. Kalp çarpıntısı şikayetiniz devam ederken nefes darlığı, baş dönmesi, göz kararması ve fenalık hissi başladıysa mutlaka bir uzman doktora başvurun.
Read moreÇarpıntı için hangi tahliller yapılır?
Holter EKG Ritim bozukluklarının tespiti için kullanılır. Cihaz 24 saat süresince hastanın kalp ritmini kaydeder. Çarpıntı , kalp atımlarında düzensizlik, bayılacakmış gibi olma ve bayılma durumlarında değerli bilgiler verir.
Read more