İlaçlar. Kalp ritim bozukluğu tedavisi için kullanılan ilaçlar, çok hızlı atan kalbi yavaşlatarak ritmi tamamen normale döndürebilir. Bu tip ilaçlara ”antiaritmikler” adı verilir. Kalp hızını düşürmek için en sık kullanılan ilaçlar; beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve digoxin’dir.
Read moreKalp ritim bozukluğu anında ne yapmalı?
Kalp çarpıntısı olduğunda derin nefes alıp sakin bir yerde oturup dinlenin. Çarpıntı hissi devam ediyorsa su içip sakinleşmeye çalışın. Kalp çarpıntısı şikayetiniz devam ederken nefes darlığı, baş dönmesi, göz kararması ve fenalık hissi başladıysa mutlaka bir uzman doktora başvurun.
Read moreKalp ritim bozukluğuna ne iyi gelir Saraçoğlu?
Taze beyaz üzüm kürünün kalpteki ritim bozukluğuna karşı önleyici ve yardımcı tedavi edici gücü bulunmaz bir özelliktir. Şikâyeti olanların günde 200 – 250 gram tüketecekleri taze beyaz üzüm muhteşem bir yardımcıdır.
Read moreKalp ritim bozukluğuna evde ne iyi gelir?
Kalp çarpıntısına; nane, kekik ve kedi otu gibi bitkiler dışında bazı çaylar da tiyi gelmektedir. Bu bağlamda çarpıntı yaşayan kişilere genellikle melisa ve lavanta çayları önerilmektedir. Melisa çayı, genellikle uyku problemi yaşayan kişiler için tavsiye edilen bir içecektir.
Read moreKalp ritim bozukluğu olanlar ne yemeli?
AFib için kaçınılması gereken gıdalar nelerdir?
Read moreKalp ritim bozukluğuna ne iyi gelir?
Kalbin dakikada 60’dan daha az atmasına bradikardi adı verilir.
Read moreKalpte ritim bozukluğu olduğunu nasıl anlarız?
Ritim Bozukluğu (aritmi) Belirtileri Nelerdir? Ritim bozukluğunun en sık belirtisi çarpıntıdır. Bundan başka tekleme hissi, kalp vuruşlarının düzensiz hissedilmesi, baş dönmesi, göz kararması, fenalık, göğüste sıkıntı hissi, baskı veya ağrı, “senkop” diye ifade edilen şuur kaybı sık belirtiler arasındadır.
Read more