Jeneratör en fazla kaç saat çalışır?

Portatif jeneratörler sürekli olarak en fazla 5 saat çalıştırılmalıdır. Bu süre sonunda motorun soğuması için 1 saat dinlendirilmelidir. Akülü modellerde jeneratör uzun süre çalıştırılmazsa akü boşalabilir. Motorun yağlanması, uzun ömürlü olması ve akünün şarjı için jeneratörün haftada bir çalıştırılması gerekmektedir.

Read more

Jeneratör ne için kullanılır?

Jeneratörlerin kullanım alanları ise; Makine sanayi, inşaat sektörü, kamu kuruluşları, evler, apartmanlar, endüstri, çeşitli iş yerleridir. İsteğe göre taşınabilir ya da sabit olarak tasarlanmaktadır. Temel olarak çalışma prensibine göre 6 çeşit jeneratör bulunmaktadır.

Read more

AC jeneratörde elektrik nasıl üretilir?

Onun temel yöntemi bugün hâlâ kullanılmaktadır: Elektrik , bakır gibi iletken bir telin manyetik bir alan içinde hareket ettirilmesi ile üretilir . Elektrik jeneratörü, bir mıknatıs içinde dönen sarılı iletken tellerin bulunduğu, ve bu tellerin mıknatıs içinde dönmesiyle elektrik akımı üreten bir makinedir.

Read more

Jeneratör sistemi nedir?

Jeneratör , mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir makinedir. Yanmalı motor, buhar motoru, bir türbinden düşen su veya bir elektrik motoru veya bu tür herhangi bir mekanizma, mekanik bir enerji kaynağı olabilir. Genellikle, bu enerji, jeneratörün rotoru olarak da adlandırılan dönen bir şafttan elde edilir.

Read more

DC jeneratör nedir?

Bir DC jeneratör veya doğru akım üreteci bir tür elektrik makinesidir ve bu makinenin ana işlevi mekanik enerjiyi DC (doğru akım) elektriğe dönüştürür. Enerji değiştirme işlemi, enerjik olarak indüklenen elektromotor kuvvet prensibini kullanır.

Read more