Prototip tabana sahip JavaScript , bugün web tasarımcıların en çok kullandığı yazılım dilidir. Web sitelerinin fonksiyonel özelliklerini geliştirirken, aynı zamanda performansının artmasını sağlar. Kısaltması JS olan JavaScript ‘in sahip olduğu geniş kütüphane, web sitenizi tasarlarken işinizi kolaylaştırır.
Read moreJavaScript ile web sitesi yapılır mı?
JavaScript , web geliştiricilerinin web sayfaları, uygulamalar, sunucular ve hatta oyunlar geliştirirken daha dinamik etkileşimler oluşturmak için yaygın olarak kullandıkları hafif bir programlama dilidir.
Read moreJavaScript öğrenmek için nereden başlamalıyım?
JavaScript Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım ? JavaScript ‘in en temel kaynaklarının bulunduğu teknik belge ve standartların bir arada toplandığı resmi bir web sitesi olmadığından dolayı JavaScript öğrenmek için ilk olarak JavaScript standartlarını tanıyarak başlamalısınız. Javascript ‘in resmi adı ECMAScript’dir.
Read moreJavaScript ne işe yarıyor?
Javascript , oldukça kısa sürede kolaylıkla öğrenilebilen bir yazılımdır. Javascriptin son derece geniş bir kullanım alanı bulunur. Javascript ; oyunlarda, uygulamalarda, web sitesi ve sunucularda kullanılabilir. Tarayıcı bazlı oyunlarda ve interaktif web ögesi oluşturmakta temel olarak kullanılan yazılım programıdır.
Read moreJavaScript nasıl aktif edilir?
Android tarayıcınızda JavaScript’i etkinleştirin
Read moreJavaScript hangi dille yazıldı?
JavaScript , Netscape şirketi tarafından C dilinden ilham alınarak yazılmış bir programdır. Yazılma nedeni ise HTML’nin sahip olmadığı belli başlı özelliklerin web sayfalarında kullanılma istenmesidir.
Read moreJavaScript kodu nerede çalıştırılır?
JavaScript ‘i doğrudan HTML dosyasına ekleme HTML’e JavaScript eklemenin ilk yöntemi bunu doğrudan yapmaktır. Bunun için <script></script> etiketini kullanarak yazdığınız tüm JS kodunu içinde kapsayabilirsiniz.
Read more