Neden Java öğrenmeliyiz?

Java dili C++ diliyle benzerlik gösterir fakat Java dili, C++ diline göre daha basittir. Ayrıca C++ dilinden farklı olarak otomatik bellek tahsisi yapar ve işi biten nesneleri bellekten otomatik olarak siler. Java kullanmadığı nesneleri ise Garbage Collector ile toparlayarak belleğinde ki gereksiz kullanımı önler.

Read more

Java programlama dili ne işe yarar?

Java ilk olarak Sun Microsystems tarafından 1995 yılında piyasaya sürülen bir programlama dili ve bilgi işlem platformudur. Java yüklemediğinizde çalıştıramayacağınız bir çok uygulama ve web sitesi mevcut ve her geçen gün bunların sayıları artıyor. Java hızlı, güvenli ve güvenilirdir.

Read more

Java programlama dili ile neler yapılabilir?

Üst seviyede özelleştirilmiş uygulamalar ve hizmetler yaratmak için Java dili kullanarak uygulamaları ve hizmetleri birleştirme. Cep telefonları, uzak işlemciler, mikro denetçiler, kablosuz modüller, sensörler, ağ geçitleri, tüketici ürünleri ve neredeyse tüm elektronik aygıtlar için güçlü ve verimli uygulamalar yazma.

Read more

Java nerede ne için kullanılır?

Her bilgisayarın kaçınılmaz programı haline gelen Java , en basit anlatımıyla birçok websitesinin bilgisayarınızda sorunsuzca çalışmasını sağlar. Antivirüs programları, Adobe Reader vb. uygulamalarda bulunduğu gibi, normal bilgisayar kullanıcılarının göremediği gömülü sistemlerde de Java kullanılır .

Read more

Java kodları ne işe yarar?

Java sınıf tabanlı, nesne yönelimli bir programlama dilidir. Java , geliştiricilerin bilgisayarınızda uygulamalar oluşturmak için kullandıkları bir programlama dilidir. Muhtemelen Java çalışma zamanı gerektiren bir program indirmişsinizdir ve bu yüzden muhtemelen onu sisteminize yüklemişsinizdir.

Read more

Java neden tercih edilir?

Java ‘nın Tercih Edilme Nedenleri Java programlama dilinin kullandığı C ve C++ güçlü ve güvenilir bir dil. Kullanıcılarına yüksek performans ve kolay kullanım sağlıyor. Nesne yönelimli bir programlama dili oluşu programda çıkan hataların en aza indirilmesini sağlıyor.

Read more