Türkiye’de doğan ilk asya fili olma özelliği taşıyan İzmir’in kendileri için çok ayrı bir yere sahip olduğunu vurgulayan Afşin, şunları kaydetti: “İzmir’imiz Begümcan ile Winner’in yavrusu olarak 2011 yılında 110 kilogram ağırlığında dünyaya geldi. Bizim için ayrı bir yeri var .
Read moreDünyanın en büyük fili kaç ton?
Fil karada yaşayan en büyük hayvandır. Afrika fillerinin boyları 3 ilâ 4 m arasında, ağırlıkları da 4.000 ilâ 7.000 kg arasında; Asya fillerinin boyu ise 2 ilâ 3,5 m ve ağırlıkları da 3.000 ilâ 5.000 kg arasında değişir.
Read moreFil yavrusuna ne ad verilir?
Filin yavrusuna “Filiz” denir .
Read moreİzmir fil oldu mü?
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın mutlu filleri Begümcan ve Winner, 110 kiloluk “nur topu gibi” dişi bir yavruya sahip oldu . “Türkiye’de doğan ilk fil ” olarak tarihe geçen sevimli yavrunun adı anketle belirlenecek.
Read more