01.01.2015 tarihinden sonra işyerleri ile sözleşme yapan Diğer Sağlık Personeli ise belge sahibi olmak zorunda. İşyeri hemşireliği sertifikasına sahip olan sağlık personelleri iş sağlığı ve güvenliği alanında faaliyet gösteren İSGB ve OSGB’lerde görev alabilir.
Read moreIşyeri hemşiresi sertifikası kimler alabilir?
Diğer sağlık personeli (İşyeri Hemşireliği ) eğitimine; hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni ve çevre sağlığı teknisyeni diplomasına sahip olan kişiler katılabilir.
Read moreIşyeri hemşireliği hangi bölümler?
Çevre sağlık teknikeri, acil tıp teknisyeni ve sağlık memuru gibi ön lisans bölümleri ile hemşirelik gibi ön lisans ve lisans bölümü diğer sağlık personeli belgesi alabilir. Ayrıca Çalışma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından işyeri hemşiresi olmaya hak kazanan kişiler de bu görevi yürütebilir.
Read moreIşyeri hemşiresi kaç saat çalışır?
Bir yılda 52 hafta olduğuna göre, yılda toplam 2340 saat çalışma yapılabilir. Buradan yola çıkarak aylık çalışma saati 195 saate denk gelecektir. Diğer sağlık personeli aylık 195 saat sözleşme yapabilir.
Read moreParamedikler işyeri hemşiresi olabilir mi?
Görüşmelerimiz neticesinde 20 Temmuz 2013 tarih ve 28713 sayılı resmi gazetede yayınlanan “İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik” kapsamında aşağıdaki madde’de eklenerek ATT’lerin iş yeri sağlık çalışanı olmasına hak verilmişti.
Read moreIşyeri hemşiresi ne kadar maaş alıyor?
2022 Diğer Sağlık Personeli(İşyeri Hemşiresi ) Maaşları Diğer Sağlık Personeli(İşyeri Hemşiresi ) maaşı ortalama aylık 6314 _TL’dir. En düşük Diğer Sağlık Personeli(İşyeri Hemşiresi ) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 8375 _TL’dir.
Read moreIşyeri hemşiresi nasıl olur?
İşyeri hemşiresi olabilmek için öncelikle işyeri hemşireliği eğitimi sertifika programına katılıp başarı ile bitirmek gereklidir. Bu eğitime katılabilmek için hemşire , Çevre Sağlığı Teknisyeni, Acil Tıp Teknisyeni veya Sağlık Memuru olmak şarttır.
Read more