İsveç , nefes kesici doğa manzaralarına sahip, barış dolu, samimi bir ülkedir. Büyük bir silah ihracatçısı olmasına rağmen, suç oranı onu yerleşmek veya seyahat etmek için gidilecek olan ülkeler arasında 8.yapmıştır.
Read moreİsveç karanlık olmaz mı?
Beyaz Geceleriyle ünlü İskandinav ülkeleri her yılın belli dönemlerinde müthiş bir doğa şölenine tanık oluyor. İskandinav ülkeleri belirli dönemlerde tam anlamıyla karanlık olmuyor.
Read moreİsveç’te yaşamak için ne gerekli?
İsveç vatandaşlığa geçiş için iki farklı prosedür vardır. Bu prosedürlerden kısa olana göre, vatandaşlık sahibi olabilmek için en az 18 yaşında olmak,5 yıldır İsveç ‘te yaşıyor olmak, topluma ayak uydurabilmek, 3 dilden en az birini bilmek ve en az 1,5 yıl İsveç ‘te çalışmış olmak şartları vardır.
Read moreİsveç’te ne kadar Türk var?
İsveç Dışişleri Bakanlığı’na göre İsveç ‘te 100,000’den fazla Türk kökenli yaşamaktadır. İsveç ‘teki birçok Türk çifte vatandaşlığa sahip ve Türkiye’de 37.000 kayıtlı seçmen var .
Read moreİsveç göçmen olarak nasıl gidilir?
AB dışında bir ülkenin vatandaşıysanız ve İsveç ‘te çalışmak istiyorsanız, çalışma izni almanız gerekmektedir. Çalışma izni başvurusunun en hızlı ve kolay yolu, internet üzerinden başvuru yapmaktır. İnternet üzerinden yapılan başvurular, direkt olarak İsveç Göçmen Ajansı’na gitmektedir.
Read moreTürkiye diploması İsveç’te geçerli mi?
Türkiye ‘de 2 yıllık Meslek Yüksekokul mezunları da, İsveç ‘te okudukları bölümde lisans tamamlayabilirler. Normal şartlarda DGS ile Türkiye ‘de de 3 yıl daha okuyarak lisans diploması alan öğrenciler, zaten lisans eğitiminin 3 yıl olduğu İsveç ‘te eğitimlerini tamamlayarak çift diploma sahibi olurlar.
Read moreIsveçte yaşamak için ne gerekli?
İsveç , vatandaşlık veren ülkeler arasında yer alır. Vatandaşlık almak için; ülkede yasal yollarla 5 yıl yaşama , 18 yaşında olma, yasanın belirlediği 3 dilden birini yeterli düzeyde bilme, en az 1,5 yıl çalışma ve kültürel uyum şartı aranır.
Read more