Modern bir süreç olan ürün geliştirmeye yaratıcılık, kavrayış, iletişim, test etme ve ikna etme faaliyetleri de dâhildir. Genel olarak, ürün geliştirme süreci üç aşamadan oluşmaktadır: ✓ Fırsatın Anlaşılması, ✓ Bir Kavram Geliştirilmesi, ✓ Kavramın Uygulanması.
Read moreYeni ürün geliştirmek işletmeler için neden önemlidir?
Müşteri istek ve ihtiyaçlarının, teknolojinin ve rekabetin sürekli değişiyor olması, işletmelerin pazarda varlığını sürdürebilmeleri ve rekabet gücünü arttırabilmeleri için yeni ürünler geliştirmelerini gerektirir. Bir işletmenin uzun süre hayatta kalması yeni ürünlerini pazara başarıyla sunma yeteneğine bağlıdır.10 Nis 2017
Read moreÜrün planlama ve geliştirme süreci nedir?
Son olarak da Kotler (2004) yeni ürün geliştirme sürecinin şu sekiz aşamadan meydana geldiğini ifade etmiştir; fikir üretme, fikri test etme, kavram geliştirme ve test etme, yeni ürün geliştirme pazarlama stratejisini oluşturma, iş analizi, ürün geliştirme , pazar testi ve ticarileştirme.
Read moreFarklılaştırma stratejisinin temel amacı nedir?
Farklılaşma stratejisi , işletmelerin müşterilerine rakiplerinin pazarda sunabileceği ürünlerden benzersiz ve farklı bir şey sağlayarak geliştirdiği bir yaklaşımdır. Farklılaşma stratejisinin uygulanmasının temel amacı rekabet avantajını arttırmaktır.
Read moreÜrün geliştirmek neden önemlidir?
Ayrıca ürün geliştirme süreci ürünün fikir aşamasından pazara sunulmasına kadar olan zincir boyunca birtakım belirsizliklere ve zorluklara sahiptir. Bu sürecin başarıyla tamamlanmasında işletmenin bilgi ve deneyim birikimi yanında içinde yer aldığı ekosistemin ve ağların doğrudan etkileri olur.7 Ara 2018
Read moreÜrün geliştirirken hangi faktörleri dikkate alınır?
Ürün tasarımını gerektiren faktörler ; – Tüketicilerin zevk ve tercihlerindeki gelişmeler, – İşletmenin pazardaki konumu, – Teknolojik gelişmeler, – İşletmenin kalite politikası, – İşletmenin yeni bir ürün geliştirme durumu, – Rakiplerin durumudur.
Read moreYeni ürünler ortaya çıkarabilme veya var olan ürünler üzerinde değişiklikler yapabilme yeteneğine ne ad verilir?
Yenilik, pazardaki değişimlere uyum sağlamak amacıyla ürün ve hizmetlerde değişim meydana gelmesidir.
Read more