İÖ kelimesi üniversitelerde açılmış olan ön lisans veya lisans programlarına eş değer olarak açılmış bir öğretim programıdır. İkinci öğretim anlamına gelen programda, örgün öğretim gören öğrencilerden farklı olarak dersler hafta sonu veya hafta içi akşam saatlerinde verilmektedir.8 Şub 2021
Read moreIkinci öğretim farkı nedir?
Birinci ve ikinci öğretim öğrencilerinin ders saati ve harç ücreti dışında bir farkı bulunmamaktadır. Hatta bazı öğrenciler gündüz vakti part-time çalışmak istedikleri için bilinçli olarak ikinci öğretimi tercih etmektedir. 1 ve 2. öğretim öğrencilerinin gördüğü dersler aynıdır. Hatta hocaları da aynıdır.
Read moreBirinci öğretim paralı mı?
Normal (birinci ) öğretim öğrencileri harç ücreti ödemez. Ancak okulun uzayan döneminde harç ücreti ödemek zorunda kalabilirler.
Read moreTercih yaparken Iö ne demek?
İkinci Öğretim : Üniversite sınavı tercih aşamalarında, tercih kitapçıklarında üniversite ve fakülte adları ve bölümler yanında rastladığımız “İÖ ” kısaltması “İkinci Öğretim ” anlamına gelmektedir.
Read moreIkinci öğretim saat kaçta?
İkinci Öğretim Nedir? İkinci öğretim ise derslerin birinci öğretime nispeten daha geç saatlerde görülmesidir. İkinci öğretim öğrencilerinin dersleri genellikle 13.00-22.00 arasında yapılmaktadır.
Read moreIkinci öğretim tercih edilir mi?
İkinci öğretim de tıpkı birinci öğretim bölümleri gibi tercih edeceksiniz. Bunun için bölümün yanında ikinci öğretim ibaresini görürsünüz ve bölümün kodunu ÖSYM’ye tercih bildirirken iletirsiniz. İkinci öğretim öğrencilerinin dersleri mesai saati dışında olduğu için öğretim görevlileri ekstra mesai parası alıyor.
Read moreÜniversite bölümün yanında 2 yazması ne demek?
İkinci Öğretim: Üniversite sınavı tercih aşamalarında, tercih kitapçıklarında üniversite ve fakülte adları ve bölümler yanında rastladığımız “İÖ” kısaltması “İkinci Öğretim” anlamına gelmektedir.
Read more