İşte Beşer’in konuya ilişkin yazısı: “Fıkıhtaki kural şudur; faize ölçü olan malların/değerlerin farklı cinslerden olanları, peşin olması kaydıyla istenilen fiyata alınıp satılabilir.
Read moreInternet bankacılığı üzerinden altın alıp satmak caiz mi?
On-line satış işleminde bedeller karşılıklı hesaplara otomatik geçiyorsa bu da caizdir. Ancak ilgili kuruluş, bu işlemi kaydi olarak yaptığı gibi, emanet bırakan kişinin her istediği anda bu altınları fiziki olarak kasadan çıkartıp müşteriye teslim edebilmelidir.
Read moreInternetten kredi kartıyla alışveriş caiz mi?
Sual: Her türlü alış verişte, kredi kartı kullanmak caiz midir ? CEVAP Kredi kartı kullanmak caizdir. Kredi kartı ile bir malı taksitle daha pahalı almak da caizdir. Zaruretsiz kredi kartından nakit çekip faiz ödemek caiz değildir.
Read moreKuyumculuk caiz midir?
CEVAP: Yapılan bu işlem, faizli bir işlemdir ve fıkhen caiz değildir. Caiz olabilmesi için aranızda kâr-zarar paylaşımına dayalı bir ortaklık kurmanız gerekir. Siz sermayeyi verirsiniz, kuyumcu çalıştırır; geliri de aranızda anlaştığınız kâr oranı üzerinden paylaşırsınız.
Read moreGümüş Al Sat haram mı?
Nedenlerini ise şöyle açıkladı: “ Kural olarak bedeli peşin olarak ödenerek ve herhangi bir faiz uygulanmadan, bir kuruluştan altın veya döviz alım-satımı yapmak caizdir.”
Read moreInternet üzerinden gümüş almak caiz mi?
Altın, gümüş dahil bütün paraların sanal olarak takası caiz değildir. Tüm dünyada tüm paralar elektronik hale gelirse o zaman internet üzerinden para takası caiz olur. Bizzat mal olmadan sanal ticaret de caiz değildir.
Read moreGümüş takmak caiz mi?
Gümüş kaplı altın, bakır yüzük, altın, bakır sayılırsa da, altın, bakır görülmedikleri, gümüş göründüğü için, takılması câiz olur. Altın, gümüş eşyâyı kullanmayıp süs olarak evde bulundurmak câizdir.
Read more