İnternet dolandırıcılığı . İnternet servislerinin kullanılarak insanları dolandırmak, kullanmak veya kişisel bilgilerini çalmak internet dolandırıcılığı olarak adlandırılır. En bilinen örneklerden biri kötü amaçlı güvenlik yazılımlarıdır.
Read moreDolandırıcılıkta şikayet süresi ne kadardır?
Dolandırıcılık suçu için şikayet süresi yoktur. Ancak suçun en basit halinde dava zamanaşımı süresi 8 yıl olduğundan en geç 8 yıl içinde şikayet hakkının kullanılarak olayın savcılığa bildirilmesi gerekir.
Read moreDolandırılan kişi ne yapmalı?
Dolandırıcılık mağduru olan, dolandırılan kişiler Cumhuriyet savcılığına suç duyurusuna bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlayabilirler. Soruşturma sonunda yeterli şüphe elde edilirse Cumhuriyet savcısı tarafından kamu davası açılacaktır.
Read moreDolandiriciliktan kac yil Yatilir?
Bu maddeye göre, basit dolandırıcılık suçunda fail 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Madde metninde hapis cezası ve adli para cezası birlikte aynı yaptırımın birer parçası olarak düzenlenmiştir. Yani faile hem hapis cezası hem de adli para cezası aynı anda verilir.1 Eki 2021
Read moreYurtdışı dolandırıcıları nereye şikayet edilir?
econsumer.gov: Uluslararası, dolandırıcılık , İnternet sahtekarlığı, çevrimiçi şikayet formu, çevrimiçi alışveriş, tüketici şikayetleri.
Read moreInternet Dolandiriciligi cezasi ne kadar?
Nitelikli dolandırıcılık suçu, TCK’nın 158. Maddesinde düzenlenmiştir. İnternet dolandırıcılığı suçunun cezası 4 yıl ile 10 yıl arası hapis cezasıdır.
Read moreHik online dolandırıldım ne yapmalıyım?
Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bilhassa internet aracılığı ile işlenen dolandırıcılık gibi suçlar ile mücadele maksadına yönelik olarak Siber Suçlarla Mücadele birimi kurulmuştur. Dolandırıldım Ne Yapmalıyım ? Durum ivedilikle kolluk birimlerine/savcılığa bildirilmelidir.
Read more