Durum ivedilikle kolluk birimlerine/savcılığa bildirilmelidir.13 Eki 2020
Read moreSanal dolandırıcılığın cezası nedir?
TCK Madde 158 f bendi’nde bilişim sistemlerinin sağladığı kolaylıkla işlenmesi halinde Nitelikli Dolandırıcılık kapsamında bulunduğu değerlendirilmiş ve ceza yaptırımının iki yıldan yedi yıla kadar hapis olduğu belirtilmiştir.
Read moreSosyal medya dolandırıcılığı nasıl şikayet edilir?
Bu tip sitelerden kesinlikle alışveriş yapmayın. Alacağınız ürünün piyasa değeriyle karşılaştırmasını kesinlikle yapın. Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.
Read moreInternet dolandırıcılığı nelerdir?
İnternet dolandırıcılığı . İnternet servislerinin kullanılarak insanları dolandırmak, kullanmak veya kişisel bilgilerini çalmak internet dolandırıcılığı olarak adlandırılır. En bilinen örneklerden biri kötü amaçlı güvenlik yazılımlarıdır.
Read moreInternetten dolandırıldım nereye şikayet edebilirim?
Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim ? 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun “İhbar ve şikayet ” başlıklı 158′ inci madde hükmü şu şekildedir: “(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet , Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir.13 Eki 2020
Read moreInternet Dolandiriciligi icin nereye Basvurulur?
İnternet dolandırıcılığı şikayeti savcılığa yapılmalıdır. Savcılık şikayet dilekçesi ile suç duyurusunda bulunmak doğru bir hareket olacaktır. Aynı zamanda satın alınan ürünün değerine göre Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulunulması mümkündür.9 Ara 2018
Read moreSanal dolandırıcıları nereye şikayet edebilirim?
Sanal dolandırıcılık şikayet hattı olarak, [email protected] adresine mail atabilişiniz. Kolluk kuvvetlerini de arayarak, site linkini ve profilini şikayet edebilirsiniz. Online oyun dolandırıcılığı için kolluk kuvvetlerine veya siber suçlar şube başkanlığına başvuru yapabilirsiniz.
Read more