İnternet dolandırıcılığı şikayeti savcılığa yapılmalıdır. Savcılık şikayet dilekçesi ile suç duyurusunda bulunmak doğru bir hareket olacaktır. Aynı zamanda satın alınan ürünün değerine göre Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulunulması mümkündür.9 Ara 2018
Read moreKart dolandırıcılığı nasıl yapılır?
İnternetle mal siparişi: Dolandırıcı , internette şirket ve kişilerin güvenlik şifrelerini aşarak, kart numaraları ve özlük bilgilerini çalıyor ve bu bilgilerle sipariş veriyor. Hesap yönlendirme: Kart sahibinin kimlik bilgileri, kredi kart bilgileri öğrenilerek bankaya telefonla veya başvuru formuyla müracaat ediliyor.
Read moreInternet dolandırıcılığı şikayet nasıl yapılır?
Bu tip sitelerden kesinlikle alışveriş yapmayın. Alacağınız ürünün piyasa değeriyle karşılaştırmasını kesinlikle yapın. Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.
Read moreInternet dolandırıcılığı suçu kaç yıl?
Nitelikli dolandırıcılık suçu , TCK’nın 158. Maddesinde düzenlenmiştir. İnternet dolandırıcılığı suçunun cezası 4 yıl ile 10 yıl arası hapis cezasıdır.
Read moreYurtdışı dolandırıcıları nereye şikayet edilir?
econsumer.gov: Uluslararası, dolandırıcılık , İnternet sahtekarlığı, çevrimiçi şikayet formu, çevrimiçi alışveriş, tüketici şikayetleri.
Read moreTelefon dolandırıcılığı nasıl oluyor?
telefon dolandırıcılığı genelde ağzı laf yapan insanların şans eseri ya da siteler üzerinden belirli veritabanlarına ulaşarak insanların telefon numaralarına ulaştıktan sonra bu telefon numaralarını çeşitli bahanelerle aramalarıyla başlayan bir dolandırıcılık şeklidir.
Read moreInternet dolandırıcılığı nasıl yapılır?
Fidye ve Kötü Amaçlı Yazılımlar ile Veri İhlali Bu yazılımlar ile verilere el koyulur, ardından verileri geri teslim etmek için çeşitli taleplerde bulunulur. Kötü amaçlı diğer yazılımlarla ise cihazlar ele geçirilip devre dışı bırakılabilir ya da cihazlardaki kişisel veriler çalınabilir.
Read more