Dolandırıcılık Suç Duyurusunda, Suça ilişkin ihbar veya şikayet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir. Dolandırıcılık Suç Duyurusu, Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.
Read moreInternet Dolandiriciligi icin nereye Basvurulur?
İnternet dolandırıcılığı şikayeti savcılığa yapılmalıdır. Savcılık şikayet dilekçesi ile suç duyurusunda bulunmak doğru bir hareket olacaktır. Aynı zamanda satın alınan ürünün değerine göre Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulunulması mümkündür.9 Ara 2018
Read moreKredi kartı dolandırıcılığında para geri alınabilir mı?
Kredi kartı dolandırıcılığında para geri alınabilir mı ? Kredi kartı dolandırıcılığında , 1 hafta içinde paranın çekilmesine itiraz edilmesi durumunda banka tarafından geri ödenmesi hakkı bulunmaktadır.
Read moreInternet dolandırıcılığı yargıtay kararları banka sorumluluğu nedir?
DEĞERLENDİRME VE SONUÇ: Banka tarafından hesapta bulunan paranın güvenliğinin tam olarak sağlanamaması, kötü niyetli kişilerin işlemlerine karşı korunamaması halinde banka hesap sahibine karşı özen yükümlülüğüne aykırı hareket etmesinden dolayı hafif kusurundan dahi sorumludur .29 Kas 2021
Read moreUluslararası dolandırıcılar nereye şikayet edilir?
econsumer.gov: Uluslararası , dolandırıcılık , İnternet sahtekarlığı, çevrimiçi şikayet formu, çevrimiçi alışveriş, tüketici şikayetleri.
Read moreInternet dolandırıcılığı için ne yapılır?
Ödeme sayfalarında web sitesi adreslerinin “https” ile başladığından emin olun. Tanımadığınız kişilerden gelen e-posta ya da SMS’lerde bulunan linklere tıklamayın. Bu mesajlarda yer alan formları doldurmayın. Yakınlarınızdan gelen şüpheli sosyal medya ya da e-postalarında istenenleri yapmadan önce yakınlarınızı arayın.
Read moreInternet Dolandiriciligi cezasi ne kadar?
Nitelikli dolandırıcılık suçu, TCK’nın 158. Maddesinde düzenlenmiştir. İnternet dolandırıcılığı suçunun cezası 4 yıl ile 10 yıl arası hapis cezasıdır.
Read more