İndikatör nasıl hesaplanır?

RSI Nasıl Hesaplanır ? Örnek üzerinden gidersek; takip etmek istediğiniz periyodun 14 gün olduğunu varsayalım, gösterge son 14 günün günlük en yüksek kapanışını ve en düşük kapanışını hesaplar, sonra en yüksek gün kapanışlarının toplamını gün sayısına böler (Y), en düşük kapanışların toplamını gün sayısına böler (D).

Read more

İndikatör nedir nelerdir?

Çözeltilerin pH değerlerine bağlı olarak renk değiştiren kompleks yapıdaki organik bileşenlere indikatör denir. Bu Çözeltiler titrasyonun bitiş noktalarını saptamak ve işaretlemek amacıyla kullanılır. İndikatör terimi bilimin bir çok dalında kullanılan bir terimdir.

Read more

İndikatör nedir çeşitleri nelerdir Kimya?

pH belirteçleri (İndikatörler ), çözeltinin pH’ına bağlı olarak renk değiştiren, karmaşık yapıdaki organik bileşiklerdir. Bu tür bileşikler, asit ya da baz titrasyonunun bitiş noktasını saptamak amacıyla kullanılır. pH belirteçlerini asit, baz, redoks ve çöktürme belirteçleri olarak sınıflamak mümkündür.

Read more

7 indikatör nedir?

1- Kuvvetli asit ile kuvvetli bazın tepkimesi nötrleşme tepkimesi olacağından pH değeri 7 olur. 2- Kuvvetli asit ile zayıf bazın tepkimesi sonucu pH değeri 7 ‘den küçük olur. 3- Zayıf asit ile kuvvetli bazın tepkimesi sonucunda pH değeri 7 ‘den büyük olur.

Read more

İndikatör aralığı nedir?

İndikatörlerin renk tonları çözeltilerin Ph değerine göre farklılık gösterir. Çözeltinin pH değeri düşükse ya da yüksekse renkler değişim gösterir. Günümüze kadar birçok indikatör bulunmuş ve neredeyse hepsi kullanılmıştır. Timon Mavisi: Asit rengi kırmızı, baz rengi sarı, Ph aralığı ise 1.2-28’dir.

Read more